Mitrović čaka na odločitev, kako huda bo kazen? (VIDEO)

Nogomet 21. Mar 202315:30
Aleksandar Mitrović kazen
Aleksandar Mitrović je prejel ostro kazen. Foto: Profimedia

Poteza srbskega napadalca Aleksandra Mitrovića na tekmi med Unitedom in Fulhamom še vedno buri duhove. Srbski reprezentant je agresivno odrinil sodnika, zdaj mu grozi dolga pavza.

Fulham je imel na četrtfinalni tekmi pokala FA vse v svojih rokah, vodil je z 1:0, ko je Willian v 70. minuti z roko ubranil strel Jadona Sancha. VAR je sodniku sporočil, da je šlo za kršitev, Chris Kavanagh pa je po ogledu posnetka Brazilca izključil in pokazal še na belo točko.

Odločitev je tako razhudila Londončane, da je ob Brazilcu zaradi žalitev sodnikov pordečel tudi trener Marco Silva, Mitrović pa je šel še dlje in želel s sodnikom tudi fizično obračunati.

V Angliji za neposreden rdeči karton sicer prejmeš kazen treh tekem, a pri Angleški nogometni zvezi (FA) so že potrdili, da je to premila kazen. “Upam, da jih bo dobil več kot deset,” disciplinsko komisijo nagovarja šef angleških sodnikov Paul Field.

Za zgled, da se ne ponovi

“To, kar je storil Mitrović, je bilo zelo neumno. V njegovi potezi je bilo zaznati agresijo, zato ga je treba strogo kaznovati. Vse skupaj mora biti zgled tudi za naprej, akterjem morajo dati vedeti, da so to stvari, ki ne sodijo na zelenico,” pa je potezo Srba na radiu BBC komentiral nogometni urednik pri New York Timesu Rory Smith.

Poteza Paola di Cania:

Angleški mediji ugibajo višino kazen za Srba, hitro so se spomnili tudi poteze Paola di Cania, ki je leta 1998 po rdečem kartonu odrinil sodnika – prejel je kar 11 tekem kazni.