Mladi Bijol povedal, česar si ni upal povedati nihče

Nogomet 5. Okt 202122:00 > 22:46 2 komentarja
FOTO: Uroš Skaza.

Slovenski nogometaši so danes opravili še drugi trening v času priprav na pomembni tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 proti Malti in Rusiji. Trenirali so vsi, nekaj težav ima le Andraž Šporar. Pred treningom sta pred mikrofone stopila Sandi Lovrić in Jaka Bijol. Mladi branilec moskovskega CSKA je poskrbel za zanimivo izjavo.

“Mislim, da je v Splitu manjkalo veliko drugega kot borba. Borba pride, ko dobro stojiš na igrišču in se tam dobro počutiš, takrat do izraza pride borbenost. To pa je bila druga stvar, kot pa zdaj govoriti, da ni bilo borbe. Bili smo dosti slabši. Ko je tako in nasprotnik dominira, tako kot je Hrvaška v Splitu, ostaneš brez moči. Slabši smo bili. To je to,” je v medijskem terminu pred torkovim treningom povedal Jaka Bijol.

Mladi nogometaš moskovskega CSKA je tako – hote ali nehote – povedal, česar do zdaj ni upal povedati še nihče. Da je bil razlog za polom v Splitu, po katerem se je precejšen del nogometne javnosti obrnil proti nogometašem in jim očital, da se niso dovolj borili, vse prej kot pomanjkanje borbenosti, ampak marsikaj drugega. Morda tudi taktika selektorja Matjaža Keka.

Dvaindvajsetletni nekdanji vezist, ki se je po novem tako v klubu kot v reprezentanci preselil na mesto osrednjega branilca, preveč takten ni bil niti ob komentiranju dejstva, da se je reprezentanca iz Ljubljane preselila v Maribor, kjer bo odigrala ponedeljkovo pomembno tekmo proti Rusiji.

Jaka Bijol med današnjim treningom. FOTO: Uroš Skaza.

“Zelo se veselim, da bom igral v Ljudskem vrtu. Odkar sem v reprezentanci, tam še nisem igral. To nam lahko da nov zagon. Upam, da bo stadion poln. Pred tekmo sem prejel veliko več prošenj za vstopnico, kot sem jih za prejšnje tekme v Stožicah. Te tekme se zelo veselim,” je še povedal nogometaš iz Vuzenice, ki je do zdaj zbral 17 reprezentančnih nastopov.

Še pred tekmo z Rusijo bo treba v petek zvečer v Ta’ Qualiju premagati Malto, ki je bila v Stožicah trd oreh. Slovenija je po hitro dosojeni enajstmetrovki zmagala z 1:0.

“Še težje bo, kot je bilo v Ljubljani. Maltežani si bodo želeli zmage. Težko bo, ampak moramo zmagati. Narediti moramo vse, da zmagamo na vseh tekmah do konca. Drugega nam ne preostane,” je še povedal pogumni Bijol.

Fotogalerija s treninga v Ljudskem vrtu:

Trening slovenske nogometne reprezentance v Ljudskem vrtu. FOTO: Uroš Skaza.
Timi Max Elšnik. FOTO: Uroš Skaza.
Slovenska nogometna reprezentanca. FOTO: Uroš Skaza.
Sandi Lovrić. FOTO: Uroš Skaza.
Selektor Matjaž Kek med treningom v Ljudskem vrtu. FOTO: Uroš Skaza.
Matjaž Kek. FOTO: Uroš Skaza.
Luka Zahović. FOTO: Uroš Skaza.
Josip Iličić. FOTO: Uroš Skaza.
Jan Oblak. FOTO: Uroš Skaza.
Jan Oblak. FOTO: Uroš Skaza.
Jan Oblak. FOTO: Uroš Skaza.
Jaka Bijol med današnjim treningom. FOTO: Uroš Skaza.
slovenska nogometna reprezentanca. FOTO: Uroš Skaza.
Slovenija norveška prenos v živo haaland kek liga narodov Slovenija norveška prenos v živo haaland kek liga narodov
Selektor Matjaž Kek je prvič letos zbral slovenske reprezentante. FOTO: Uroš Skaza.
Matjaž Kek. FOTO: Uroš Skaza.
Jan Oblak je v reprezentanco prišel že včeraj. FOTO: Uroš Skaza.
Josip Iliičić. FOTO: Uroš Skaza.
Adam Gnezda Čerin. FOTO: Uroš Skaza.
Timi Max Elšnik. FOTO: Uroš Skaza.
Sandri Lovrić. FOTO: Uroš Skaza.
Jure Balkovec. FOTO: Uroš Skaza.
Žan Karničnik. FOTO: Uroš Skaza.
Benjamin Verbič. FOTO: Uroš Skaza.
Petar Stojanović. med treningom. FOTO: Uroš Skaza.
Jon Gorenc Stanković. FOTO: Uroš Skaza.
FOTO: Uroš Skaza.
Jaka Bijol. FOTO: Uroš Skaza.
Timi Max Elšnik. FOTO: Uroš Skaza.
Benjamin Verbič. FOTO: Uroš Skaza.
Jure Balkovec. FOTO: Uroš Skaza.
Andraž Šporar. FOTO: Uroš Skaza.
Petar Stojanović. FOTO: Uroš Skaza.
Matjaž Kek. FOTO: Uroš Skaza.
Domen Črnigoj. FOTO: Uroš Skaza.
Sandi Lovrić. FOTO: Uroš Skaza.
V reprezentanco se po kazni vrača izkušeni Jasmin Kurtić. FOTO: Uroš Skaza.
Andraž Šporar. FOTO: Uroš Skaza.
Petar Stojanović. FOTO: Uroš Skaza.
Luka Zahović. Ljudski vrt.

Lovrić: Dokler imamo možnosti, bomo verjeli

Pred njim se je z novinarji pogovarjal še Sandi Lovrić. Tudi on oktobra ne pričakuje lahkega dela.

“Čakata nas dve težki tekmi. Malce drugače je, kot je bilo septembra, saj imamo samo dve tekmi, tako da imamo več časa za pripravo. Prišel nam bo še kako prav. Verjamem, da bomo to izkoristili. Pričakujem borbeni, intenzivni tekmi. Moramo biti stoodstotni, da zmagamo,” je povedal 23-letni ofenzivni vezist švicarskega Lugana, ki kljub slabemu položaju še verjame v uvrstitev na svetovno prvenstvo 2022.

“Seveda še verjamemo v svetovno prvenstvo. Dokler imamo možnosti, bomo verjeli. Ne samo jaz, ampak vsa ekipa. Moramo zmagati na vseh tekmah do konca. Gremo stoodstotno. Verjamem v uspeh,” je dejal Lovrić, ki je z dvema goloma dosegel polovico slovenskih zadetkov v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Slovenija, ki je v svoji skupini trenutno četrta, za vodilnima Hrvaško in Rusijo pa zaostaja za šest točk, je na šestih tekmah namreč dosegla samo štiri zadetke. Celo dva manj kot Malta.

Sandri Lovrić. FOTO: Uroš Skaza.

Tudi on je nekaj besed namenil septembrskemu polomu v Splitu, pri katerem je sodeloval vseh 90 minut.

“Izgubili smo z 0:3. Moramo prevzeti odgovornost. Moramo si povedati nekatere stvari. Moramo tudi dobro analizirati to tekmo. Ugotoviti, kaj je bilo dobro in kaj ne. Moramo se izboljšati in potem kot ekipa dati odgovor na naslednji tekmi,” je povedal nogometaš, ki je v mlajših letih nastopal za Avstrijo, potem pa se pred skoraj natanko enim letom odločil, da bo igral za Slovenijo.

Ni posebnosti, Šporar je treniral po prilagojenem programu

Slovenska reprezentanca, ki bo vse preostale treninge do četrtkovega odhoda na Malto opravila v Kidričevem, kjer je vadila tudi včeraj, je tokrat trenirala v Ljudskem vrtu. V Mariboru, kjer je opravila drugi trening na tokratni akciji, so trenirali vsi nogometaši, trening pa je trajal malce dlje kot sicer.

Posebnosti ni, na igrišču so bili vsi nogometaši. Le napadalec angleškega Middlesbrougha Andraž Šporar ima manjše težave, zato je treniral po prilagojenem programu, a naj bi bil že za jutrišnji trening, ko se reprezentanca spet seli v Kidričevo, povsem nared.