Mura v zadnjih sekundah zapravila priložnost za zmago

Nogomet 26. Sep 202122:18 > 22:20
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure in Kopra so se v 11. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0. Bližje zmagi so bili v zaključku domači nogometaši, a je v 93. minuti iz ugodnega položaja Tomiju Horvatu gostujoči vratar odlično obranil strel.

Mura je pred gostovanjem pri Tottenhamu v konferenčni ligi pripravljenost preverila proti Kopru, ki si je želel ustaviti črne trenutke, za katere sta poskrbela dva zaporedna poraza. Primorci so prvi medsebojni dvoboj dobili, tokrat pa se mreži nista zatresli, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj lepi priložnosti. Koper je tako ob tekmi manj in dveh točkah manj drugi za Bravom, Mura pa je peta, a jo lahko v ponedeljek prehiti Tabor z zmago v Celju.

Obračun v Prekmurju so prvi malce “razburkali” Koprčani s poskusom Bedeja Osujija v 12. minuti in predvsem Ivana Borne Jelića Balte nekaj sekund pozneje, saj je ta s strelom s 30 metrov zadel prečko.

Foto: Jure Banfi

Gostitelji, pri katerih je trener Ante Šimundža zaradi kazni tekmo spremljal s tribune, so nase prvič resno opozorili v 16. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović prišel pred Davida Adama, a je ta dobro posredoval. Pozneje se je dogajanje kar malce umirilo, kar zadeva priložnosti, je pa v 37. minuti moral posredovati Matko Obradović po poskusu Osujija z glavo.

V uvodu drugega polčasa so Koprčani poskusili s streloma Kaheema Parrisa in Luke Vešnerja Tičića, obakrat Obradović ni imel težkega dela, kot tudi ne Adam na drugi strani po poskusu Amadeja Maroše. Tudi Tomi Horvat v 64. minuti je žogo poslal točno v Adamovo naročje, vroče pa je bilo tudi deset minut pozneje pred vrati Kopra, toda gostom je uspelo blokirati nekaj zaporednih strelov.

V 84. minuti so štirje Koprčani stekli v protinapad, a se je Stjepan Oštrek na koncu zapletel, tako od ni bilo ničesar od nevarnosti za Murina vrata. Zato pa je tik pred koncem Primorce z izjemno obrambo rešil Adam, ko je z 12 metrov sprožil Horvat.

Mura bo v 12. krogu v nedeljo gostovala pri Bravu, Koper pa bo gostil Celje.

Mura – Koper 0:0 (0:0)

Stadion Fazanerija, sodniki: M. Jug, Černe, Bensa.

Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Gorenc (od 71. Lotrič), Horvat, Kozar, Šturm, Mandić (od 70. Karničnik), Maroša (od 70. Kous), Klepač (od 82. K. Cipot), Mulahusejnović (od 82. Škoflek).
Koper: Adam, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić (od 81. Novoselec), Jelić Balta, Bešir (od 61. Oštrek), Vešner Tičić, Simić (od 46. Parris), Barišić, Osuji (od 78. Colley).

Rumeni kartoni: Mulahusejnović, Horvat; Bešir, Rajčević, Žužek, Osuji, Bručić.
Rdeči karton: /.

93. minuta: Velika priložnost za Muro! Hiter protinapad Prekmurcev v zadnji minuti tekme, Kous je potegnil v protinapad, podal do Horvata, ta je sprožil, a je fantastično posredoval gostujoči vratar.

Priložnost Horvata:

80. minuta: Mura v zaključku vse bolj pritiska. Kous je potegnil po desni strani, v sredini lepo našel Lotriča, ki pa je streljal visoko nad gol.

74. minuta: Domači so zapretili po levi strani, Klepač je preigraval in poslal žogo pred gol, kjer so Muraši večkrat poizkušali, a so gostje vse strele blokirali.

Fliper Mure v kazenskem prostoru Kopra:

57. minuta: Nevarno je bilo pred domačim golom, Bručić je prodrl po levi strani in poslal ostro podajo pred gol, kjer pa je bil najspretnejši branilec Prekmurcev Karamarko.

39. minuta: Trese se gostujoča mreža, a šlo je za očiten prepovedan položaj, zato je bil gol razveljavljen.

15. minuta: Po Kopru še prva velika priložnost za Muro. Po lepi podaji se je povsem sam pred gostujočim golom znašel Mulahusejnović, a je pravočasno iz vrat stekel Obradović in odlično posredoval.

13. minuta: Trese se domača prečka! Jelić Balta je močno sprožil z ogromne razdalje in presenetil Obradovića, a zadel le okvir gola.

Prečka Kopra:

ZAČETEK TEKME!

Postavi:

Mura: Obradović, Karamarko, Maruško, Gorenc, Horvat, Kozar, Šturm, Maroša, Mandić, Mulahusejnović, Klepač.

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Jelić Balta, Bešir, Vešner Tičić, Simić, Barišić, Osuji.