Na poti v Mursko Soboto je odmevna okrepitev

Nogomet 8. Jun 202312:43 0 komentarjev
Tamar Svetlin v objemu soigralcev pri Bravu. FOTO: Aleš Fevžer.

Tamar Svetlin, eden od bolj obetavnih slovenskih nogometašev, bo po naših informacijah kariero nadaljeval pri Muri. Murskosobočani bodo za mladega vezista, ki ima s Celjem še enoletno pogodbo, plačali odškodnino.

Tamar Svetlin, ki je že kot zelo mlad nase opozoril v dresu Domžal, je bil eden zvezdnikov poletne nogometne tržnice pred dvema letoma, ko je Celje zanj Domžalčanom odštelo eno od najvišjih odškodnin v zgodovini slovenske nogometne lige. Za takrat 19-letnega vezista so Celjani plačali 300 tisoč evrov.

Toda v dresu Celja se mladi reprezentant Slovenije ni najbolj izkazal. V31 nastopih, ki jih je zbral v sezoni 2021/22 je dosegel tri gole in vpisal le eno asistenco, kar za ambiciozne Celjane ni bilo dovolj.

Po koncu sezone je bil posojen v ljubljanski Bravo, za katerega je v prejšnji sezoni odigral 27 tekem. Dosegel je dva gola in zbral dve asistenci.

Spet bo združil moči z Dejanom Grabićem

Zdaj je spet član Celja, s katerim ima pogodbo še za eno leto, a so se mu Celjani, ki gredo v novi sezoni odkrito po naslov prvaka, odrekli.

Roman Pilipčuk in sodelavci ga v svoji viziji ne vidijo, zato se je mladi nogometaš znašel na nogometni tržnici.

Tamar Svetlin
Za Celje je odigral vsega 32 tekem in dosegel tri gole. FOTO: Jure Banfi.

To so izkoristili pri Muri, ki so se z njim in Celjani po naših informacijah že dogovorili za prestop. V Mursko Soboto Svetlin odhaja ob določeni odškodnini. Kako visoka je, nam za zdaj še ni uspelo izvedeti, je pa jasno, da bo kariero skorajda zagotovo nadaljeval v Fazaneriji, kjer bo moči spet združil s tamkajšnjim trenerjem Dejanom Grabićem, s katerim sta sodelovala že pri Bravu.

Svetlin je do zdaj v prvi slovenski ligi kljub mladosti zbral že kar 123 nastopov, v katerih je dosegel 11 golov in dodal še sedem asistenc.

V mladi reprezentanci Slovenije je odigral devet tekem in se enkrat vpisal med strelce.