Najslavnejši nižjeligaš z visokimi dolgovi

Nogomet 30. Mar 202413:00 0 komentarjev
Lastnika Wrexhama Rob McElhenney (levo) in Ryan Reynolds.

Valižanski nogometni nižjeligaš Wrexham je ta teden izdal finančno poročilo za zadnje fiskalno leto. Klub svojima hollywoodskima lastnikoma dolguje Ryanu Reynoldsu in Robu McElhenneyju dolguje 10,5 milijona evrov.

Dolg kluba do lastnikov je v primerjavi s fiskalnim letom 2022 narasel za dobrih šest milijonov evrov. A kot so sporočili iz Wrexhama, pretiranih razlogov za zaskrbljenost ni, saj so se močno povečali tudi njihovi prihodki, ki so višji za sedem milijonov evrov in znašajo dobrih 12 milijonov evrov.

Otoški klub bržkone velja za enega najslavnejših nogometnih nižjeligašev na svetu, za kar imata zasluge predvsem lastnika in hollywoodska zvezdnika Ryan Reynolds in Rob McElhenney. Dvojec je klub za 2,3 milijona evrov kupil leta 2020, ko je ta nastopal v peti angleški ligi, njegova priljubljenost pa je močno narasla predvsem na račun resničnostnega šova Welcome to Wrexham (Dobrodošli v Wrexhamu).

Klub je lani po 15 letih napredoval v četrto angleško ligo, zelo dobro pa mu kaže tudi letos, saj se bori za preboj v višji rang tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!