Najstnik s kapetanskim trakom se je hitro oddolžil za napake

Nogomet 17. Sep 202317:00 0 komentarjev
Marcel Ratnik je bil junak sobotnega derbija. FOTO: Aleš Fežver.

Marcel Ratnik je v tej sezoni naredil kar nekaj napak, a je pri Joau Henriquesu vselej užival zaupanje. To je trener Olimpije mlademu branilcu sporočil tudi s kapetanskim trakom, ki mu ga je namenil na derbiju. Komaj 19-letni nogometaš Olimpije se je oddolžil z dobro igro in golom.

“Z današnjo predstavo smo lahko zelo zadovoljni. V prvem polčasu smo imeli vse pod nadzorom, a na žalost nismo zabili še kakšnega gola. V drugi polčas smo krenili dobro in hitro prišli do vodstva z 2:0. Potem smo prejeli gol, kar nas je malce zabilo. Pomaknili smo se nazaj in nasprotniku prepustili ritem. Ampak na koncu smo suvereno prišli do zmage,” je razplet derbija komentiral Marcel Ratnik, ki je sredi drugega polčasa zadel za vodstvo Olimpije z 2:0.

“To je bila uigrana akcija. Počakal sem in stekel na drugo vratnico. Poskusili smo že večkrat, danes se je izšlo,” je opisal akcijo iz 65. minute, po kateri je prišel do svojega prvega gola na derbijih.

Le nekaj minut za tem je Maribor prišel do znižanja zaostanka. Po golu gostov je igra Olimpije malo padla. Nekaj časa se je celo zdelo, da lahko Mariborčani pridejo do izenačenja.

“Morda se nam je zgodil padec koncentracije. To so take tekme, v katerih moraš biti zbran vseh 90 minut. Zgodil se nam je padec, ampak smo še vedno zdržali. Obranili smo se,” je še dejal 19-letni branilec, ki pa o Mariboru po tekmi ni želel govoriti.

“Ni treba govoriti o njih. Boljši smo bili od njih in prišli do zmage,” je dobro mero predrznosti pokazal mladi nogometaš, ki je v zadnjem času vseskozi v pogonu.

O Mariboru ni treba govoriti

Medtem ko je večina njegovih soigralcev v času reprezentančnega premora počivala, je on v dresu mlade reprezentance Slovenije dvakrat zaigral od prve do zadnje minute. Za njim je v tej sezoni že 17 nastopov, odigral je 1.530 minut.

Veselje po golu na derbiju. FOTO: Aleš Fežver.

“Malce se čuti utrujenost, ampak grem iz tekme v tekmo. Skušam dajati svoj maksimum. Ko bo trener videl, da sem preveč izčrpan, ne bom igral. To mu bom povedal tudi sam,” je obljubil Ratnik, ki spada med najbolj obetavne slovenske nogometaše.

Da je nogometni dragulj, je v prejšnji sezoni govoril tudi trener Albert Riera, ki je Olimpijo popeljal do dvojne krone, zdaj pa je na dobri poti, da do lovorik(e) pride tudi na klopi Celja.

Kapetanski trak je prinesel neverjetne emocije

Toda v tej sezoni je mladi as Olimpije naredil kar nekaj napak, ki pa jih je trener Joao Henriques očitno vzel v zakup in vedno verjel vanj. To je nenazadnje pokazal tudi s tem, ko mu je v odsotnosti poškodovanega Timija Maxa Elšnika namenil kapetanski trak.

“Neverjetna emocija. Hvala trenerju, da mi je na tako pomembni tekmi namenil kapetanski trak,” je Portugalčevega zaupanja vesel nogometaš, ki ga s soigralci že v sredo čaka nova zahtevna preizkušnja. Zgodovinska prva tekma Olimpije v skupinskih delih evropskih pokalov. V konferenčni ligi se bo v Franciji pomeril proti Lillu.

Vsi goli s tokratnega derbija:

Olimpija, 1:0:

Olimpija, 2:0:

Maribor, 2:1: