Namesto v Olimpijo ali v Maribor na Slovaško, Sežančanom 100 tisoč evrov

Nogomet 17. Jul 202316:31 0 komentarjev
Adrian Zeljković se prvič podaja v tujino. FOTO: Aleš Fevžer.

Adrian Zeljković, ki je bil tudi na seznamu želja Olimpije in Maribora, bo kariero nadaljeval v tujini. Seli se v vrste slovaškega prvoligaša Spartaka iz Trnave.

Adrian Zeljković je po obdobju v Olimpiji, za katero je v sezoni 2020/21 odigral štiri tekme, a prave priložnosti ni dobil, prestopil v sežanski Tabor, pri katerem se je v naslednjih dveh sezonah uveljavil in postal tudi mladi reprezentant.

Po izpadu Tabora iz prve lige je bilo jasno, da bo 20-letni vezist po 41 nastopih v njihovem dresu zapustil Sežančane. Želeli so si ga pri Olimpiji in Mariboru, a na koncu se je izkazalo, da bo kariero nadaljeval v tujini.

Okrepil je Spartak iz Trnave, ki je v prejšnji prvenstveni sezoni na Slovaškem zasedel tretje mesto. Z njim je podpisal štiriletno pogodbo in bil že predstavljen s strani novega delodajalca, nekaj denarja pa so na njegov račun zaslužili tudi Sežančani. Slovaki so jim morali odšteti 100 tisoč evrov na račun odškodnine, izposlovali pa so tudi morebitne bonuse in odstotke od morebitne nadaljnje prodaje. To pa je denar, ki bo Taboru po izpadu iz prve lige zagotovo prišel še kako prav …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!