Naprodaj prtiček, ki je spremenil življenje Lionela Messija

La liga 31. Jan 202414:46 0 komentarjev
Messi na začetku svoje kariere; FOTO: Profimedia

Splošno znana je zgodba, kako je Leo Messi podpisal svojo prvo pogodbo z Barcelono. Njegov oče Jorge in tedaj komaj 13-letni nogometaš sta vodstvu kluba svoj podpis oddala kar na prtiček v restavraciji, kjer so se dogovorili za sestanek. Ta dragocen košček papirja bo zdaj vključen v dražbo.

Trenerja Josep Maria Minguella in Carles Rexach sta v restavraciji sedela z zastopnikom Horaciom Gaggiolijem.

Protagonisti zgodbe izpred četrt stoletja so se dogovorili, da bo Barcelona izpolnila niz pogojev, ki jih ima družina Messi, mladi Lionel pa bo prišel igrat v mladinski pogon katalonskega kluba.

Argentinski zvezdnik je že takrat v zgodnjih najstniških letih ogromno obetal, slovesen podpis na prtiček pa datira v 13. december 2000. Pri Barceloni so sicer želeli, da bi slavni kos papirja končal v njihovem muzeju, a se je vodstvo kluba moralo po posredovanju Messijevega zastopnika za to obrisati pod nosom.

Dražbo bo vodila britansko podjetje Bonhams, izklicna cena predmeta znaša 350.000 evrov, bo pa verjetno prtiček želel odkupiti tudi Messijev dolgoletni klub, Barcelona. Za velik “ulov” imajo zbiratelji priložnost 18. marca.

“To je eden izmed najbolj vznemirljivih predmetov, ki sem jih kadarkoli držal v roki. Gre za običajen prtiček, a je vsem še kako dobro znan, saj označuje začetek Messijeve kariere. Spremenila je njegovo življenje in vplivala na nekatere najveličastnejše trenutke za milijarde nogometnih navdušencev,” je ob tej priložnosti povedal član dražbene hiše Bonhams Ian Ehling.

Messi je v začetku svoje kariere z Ronaldinhom tvoril skoraj nepremagljiv dvojec; FOTO: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!