Mariborski prestopni zasuk: vse bliže je nova okrepitev

Nogomet 31. Jan 202411:41 0 komentarjev
nogomet NK Maribor Ante Šimundža Marko Šuler
Foto: Jure Banfi

Mariborska ideja, ki je živela že nekaj časa, se bo očitno uresničila. Žiga Repas je vse bližje selitvi v vijoličasti dres, kjer bo združil moči z bratom Janom.

“Drži, zanimanje iz Maribora obstaja. Kaj je boljše zame, ali Maribor ali tujina, te odločitve še nisem sprejel, obe možnosti sta dobri. Je pa Maribor velik klub, zagotovo še bolj zanimivo vse skupaj, ker tam igra Jan. Ampak pustimo se presenetiti, ostalo je še kar nekaj časa do konca prestopnega roka,” je pred štirinajstimi dnevi v pogovoru za Sportklub razkril nogometaš Domžal Žiga Repas.

Njegova usoda je bila sicer kar nekaj časa označena z velikim vprašajem. Ker ni želel podaljšati pogodbe z rumeno družino, se je mladenič v klubu iz mesta ob Kamniški Bistrici znašel povsem na stranskem tiru. Ob prvotnih govoricah o tem, da je blizu selitve v Maribor, pa je ob domžalskih zahtevah po plačilu odškodnine dišalo celo po selitvi v tujino.

Žiga Repas bo očitno vendarle oblekel vijoličasti dres. Foto: Jure Banfi

Zaključni pogovori v naslednjem tednu

A v zadnjih dneh je po naših informacijah prišlo do preobrata. 22-letnik se je namreč odločil, da bi rad svojo kariero nadaljeval v Ljudskem vrtu in vse kaže na to, da se bo to tudi zgodilo. Zadeva še ni zaključena, podpisi na dnu papirja so še daleč, a obojestranski interes – tako Maribora kot igralca – je zelo velik in naši viri so prepričani, da bo zadeva v naslednjih dneh konkretizirana in zapečatena.

Če bo Repas tudi uradno postal nogometaš štajerskega ponosa, se bo na seznamu zimskih novincev pridružil Maksu Barišiću, Pijusu Širvysu, Lanu Vidmarju in Edgardu Beugreju, ki bo v kratkem, če ne bo velikega zapleta, prav tako postal nov nogometaš NK Maribor.

Domžalska družina Repas bo obarvana v vijolično

V nogometnem mestu ob Dravi že od leta 2020 igra Žigov brat Jan Repas, ki se je v Maribor preselil iz francoskega Caena. 26-letnik je bil ob skromnih predstavah vijolic v prvem delu sezone ena svetlih točk moštva in je na 18 tekmah dosegel 5 prvenstvenih golov in prispeval 3 asistence.

Z dvema goloma je bil Jan Repas junak zadnjega večnega derbija. Foto: Jure Banfi

Čeprav za starejšega brata Repas vlada nekaj zanimanja s tujine je tako prav mogoče, da bo prvič v karieri na članskem nivoju zaigral s svojim bratom, v Mariboru pa bi tako zaživela prav posebna družinska zgodba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!