Nasvidenje Maksimir: v Zagrebu bodo gradili nov stadion

Nogomet 14. Dec 202318:10 0 komentarjev
maksimir
Foto: Uroš Skaza

Predstavniki zagrebške mestnega sveta so v sredo sprejeli sporazum, ki predvideva podrtje stadiona Maksimir in izgradnjo novega nogometnega objekta na obstoječi lokaciji.

Ljubitelji nogometa na Hrvaškem se utegnejo že čez nekaj let razveseliti novega stadiona, ki bo sprejel med 30.000 in 35.000 obiskovalcev. V sklepu, ki ga je predlagal zagrebški župan Tomislav Tomašević, je navedeno, da bosta država in mesto sklenila sporazum, ki predvideva rušenje starega objekta in izgradnjo novega.

Glede na to, da gre za lokacijo v širšem mestnem jedru, poleg stadiona pa je predvidena tudi izgradnja spremljajočih objektov, kot so hotel, trgovsko-poslovni center in javna garaža, Tomašević verjame, da bodo za projekt interes pokazali tudi zasebni vlagatelji.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina, starega objekta sicer ne morejo začeti graditi, dokler ne postavijo nadomestnega, oziroma razširijo stadion na Kranjčevićevi, kjer bi lahko začasno gostoval tako Dinamo kot hrvaška vrsta. Dela na Kranjčevićevi bi predvidoma lahko stekla že prihodnje leto, zaključila pa predvidoma leta 2025. Takrat bodo lahko stadion Maksimi tudi porušili, še dodaja Hina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!