Američan šokiral najboljšega smukača lanske zime

Alpsko smučanje 14. Dec 202312:25 > 12:57 0 komentarjev
Bryce Bennett
Bryce Bennett. Foto: profimedia

Američan Bryce Bennett je dobil prvi smuk sezone v Val Gardeni! S startno številko 34 je presenetil prav vse, tudi najboljšega smukača lanske zime Aleksandra Aamodta Kildeja. Od Norvežana je bil boljši za tri stotinke sekunde, od Švicarja Marca Odermatta pa še za dodatni dve.

Bryce Bennett je v Val Gardeni premagal vso smukaško smetano. Znotraj petih stotink sekunde so se namreč zvrstili kar trije smučarji. Na četrtem mestu je trenutno Francoz Nils Allegre z 12 stotinkami sekunde zaostanka za vodilnim.

To je za Bennetta druga zmaga v njegovi karieri v svetovnem pokalu, prav zanimivo pa je, da je obe dosegel na smuku v Val Gardeni, prvo 18. decembra 2021. Prizorišče mu očitno še kako ustreza.

Gre za enega bolj izenačenih smukov v zadnjem času. Prvih 31 smučarjev v Val Gardeni je bilo namreč znotraj sekunde.

Med njimi sta tudi Miha Hrobat, ki je za Bennettom zaostal za 81 stotink sekunde in je zasedel 25. mesto, in Martin Čater, ki je v cilju 30. (+ 0.98) in se je za las uvrstil med dobitnike točk. Nejc Naraločnik je zaostal za sekundo in 42 stotink in osvojil 44. mesto.

Miha Hrobat
Miha Hrobat, foto: Profimedia

Če ne bi bilo napake …

“Vožnja je bila dobra, brez napake bi lahko bil še kakšno mesto višje. Je pa zelo izenačeno. Ena manjša napak in odpadeš,” je po nastopu povedal Hrobat, ki ga jutri čaka nova preizkušnja. “Jutri sledi superveleslalom in zame malo slabša startna številka. Vseeno mislim, da sem lahko tudi relativno visoko, če bo proga to dopuščala.”

Organizatorji so pred današnjo tekmo uspeli izpeljati le dve preizkušnji v letošnji sezoni: slalom v Gurglu in veleslalom v Val d’Iseru. Slavila sta Avstrijec Marco Scharz in Švicar Marco Odermatt. Oba sta bila tudi na startu današnjega smuka.

Gre za tekmo, ki bi morala biti že na začetku novembra v Zermattu. V Val Gardeni sledita še veleslalom v petek in smuk v soboto.

Vrstni red:

Foto: Fis/posnetek zaslona

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!