Ne le rezultat, še bolj ga navdušuje podoba zmajev na igrišču

Liga prvakov 27. Jul 20239:19 0 komentarjev
Joao Henriques

Remi, po katerem diši po senzaciji. To je kratek opis včerajšnjega večera ljubljanske Olimpije, ki je v Razgradu odigrala eno najboljših, če ne najboljšo evropsko tekmo moderne zgodovine. Zmaji so proti bolgarskemu prvaku Ludogorcu pred povratno tekmo v Stožicah iztržili remi z 1:1, trener Joao Henriques pa priznava, da je to rezultat, ki ga je pred tekmo pričakoval le malokdo.

Roko na srce, pred začetkom dvoboja med Olimpijo in Ludogorcem ni bilo prav veliko junakov, ki bi zmajem v obračunu z evropsko renomiranimi bolgarskimi prvaki pripisovali realne možnosti za napredovanje. A ko je v 14. minuti kapetan Olimpije Timi Max Elšnik s pravim projektilom stresel mrežo bolgarskega Ludogorca, smo ljubitelji slovenskega nogometa začutili, da se morda lahko zgodi presenečenje in da Ljubljančani že po dveh odigranih dvobojih potrdijo evropsko jesen.

Zadetek Timija Maxa Elšnika

V nadaljevanju tekme naših želja in upanja zeleno-beli niso poteptali, prej nasprotno. Slovenski prvaki so bili dostojen tekmec orlom iz Razgrada, na trenutke so nasprotnike celo dodobra zasenčili in jih prisilili na kontinuirano branjenje svojega kazenskega prostora. Škoda je le velike napake v 44. minuti, ko sta lapsusa Marcela Ratnika in Ahmeta Muhamedbegovića omogočila rezultatsko vrnitev domačih. Situacijo je po tekmi obžaloval tudi trener Olimpije Joao Henriques.

“V prvem delu smo si zaslužili oditi na odmor s prednostjo. Seveda mi ni všeč, kar se je zgodilo pri zadetku za 1:1, a to je nogomet. V nadaljevanju je Ludogorec stopil na žogo in iskal drugi zadetek, a na to smo bili pripravljeni, ustvarili smo si kar nekaj situacij, ko bi lahko zadeli. 1:1 je pravičen rezultat,” ocenjuje Portugalec na klopi zmajev.

Joao Henriques
Foto: Aleš Fevžer

Ludogorec je favorit, a naš načrt je napredovanje

Če se preselimo v svet športnih napovedi, stav in kvot, so bile pred tekmo možnosti za napredovanje ekip 75:25 v korist Bolgarov. Zdaj so zadeve poravnane na 50:50, če pa uspe Olimpiji dodobra napolniti Stožice, potem se bodo ti odstotki morda začeli nagibati celo na stran Ljubljančanov. Trener slovenskih prvakov sicer umirja žogico.

“Ludogorec je še vedno favorit, a zdaj bomo igrali doma, pred našimi navijači in igrali bomo na zmago. Tako smo igrali že danes, ampak moramo biti zadovoljni z remijem. Odigrali smo dobro tekmo. Pred tekmo bi redkokdo upal napovedati, da bomo odnesli neodločen rezultat. A še bolj pomembno je, da smo igrali tako, kot si želimo. Naš načrt je vedno enak, čim več napadati in čim manj trpeti v obrambi. Trenutno je izid poravnan, na naslednji tekmi pa si želimo biti mi tisti, ki bomo napredovali,” je po tekmi razmišljal Henriques.

Timi Max Elšnik po tekmi z Ludogorcem

“Ludogorec ima specifične žoge. Te Adidasove so povsem drugačne od žog znamke Nike, ki jih imamo pri nas. Izjemno lahke so in ne rabiš je niti premočno udariti, da leti kot ‘raketa’. Že pred tekmo smo se pogovarjali, da moramo čim več streljati, tudi z razdalje. Vesel sem, da je bil strel dovolj natančen, da vratar ni imel možnosti. Škoda je le tega, da smo to hitro priigrano prednost zapravili,” med drugim svoj zadetek slikovito opisuje kapetan zmajev.

Povratna tekma med Olimpijo in Ludogorcem bo v torek, 1. avgusta, ob 20:00. V neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na Sportklubu.

Vrhunci tekme Ludogorec – Olimpija 1:1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!