Ne more iz svoje kože, spet ga je naslonil na mednožje

Nogomet 24. Mar 202312:56
Emiliano Martinez
Foto: Profimedia

Najboljši vratar svetovnega prvenstva v Katarju Emiliano Martinez je po prijateljski tekmi proti Panami spet pokazal svoj primitivni obraz. Tokrat je imel tudi pomagače.

Potem ko je Emiliano Martinez po zmagi Argentine na SP v Katarju prejel zlato rokavico, je individualno trofejo naslonil na mednožje in jo pokazal žvižgajočim, francoskim navijačem.

Navijači so bili nad primitivno potezo, ki so jo sicer videli že pred tem na Copa Americi, niso bili navdušeni, praktično ni bilo človeka, ki poteze argentinskega čuvaja mreže ne bi obsodil. Vse skupaj je šlo tako daleč, da se je Martinez za potezo opravičil.

Rekel je, da tega ne bi smel

“To je edina stvar s svetovnega prvenstva, na katero nisem ponosen. Bilo je neumno, tega ne bi smel storiti, žal mi je,” se je kasneje posul s pepelom vratar Aston Ville, a po podoživitvi evforije s Katarja na razprodanem stadionu Monumental v Buenos Airesu, se ni mogel zadržati.

Emiliano Martinez FOTO: Guliverimages.

Ob petju argentinske himne se je kontroverzni vratar zjokal, po tekmi, ki so jo Argentinci dobili z 2:0, pa je z repliko lovorika svetovni naslov spet proslavil v svojem slogu.

Tokrat je imel tudi pomagače, soproge nogometašev pa so lovorike naslonjene na mednožjih ponosno snemale.

Ko poje in joka več kot 80 tisoč ljudi hkrati: