Mojstra ostajata mojstra, Ronaldo in Messi znova v zgodovino

Nogomet 24. Mar 20239:12
Foto: Profimedia

Ure, dnevi, tedni, meseci in leta tečejo, nogometna kralja Cristiano Ronaldo in Lionel Messi pa se ne ustavljata. Superzvezdnika sta včeraj zvečer znova premikala mejnike tega športa.

Lionel Messi se je kot svetovni prvak v teh dneh vrnil Argentino. Ta nogometna dežela že vse od velikega uspeha svoje reprezentance živi v veliki nogometni evforiji, ki je danes dobila nov zagon. Prijateljska tekma s Panamo sama po sebi ne bi bila nič posebnega, a kontekst velikega uspeha gavčev je naredil svoje. Stadion Monumental v Buenos Airesu je bil razprodan že več tednov, srečni imetniki vstopnic pa so na svoj račun prišli v 89. minuti.

Takrat je namreč Messi žogo nastavil 20 metrov od vrat nasprotnika in sijajno sprožil iz prostega strela. Nasprotnikov vratar je žogo le pospremil s pogledom, Argentina je povedla z 2:0. To je bil že 800. zadetek sijajnega Argentinca v profesionalni karieri.

Tudi Ronaldo pisal zgodovino

Edini, ki je ta dosežek legendarne številke 10 še presegel, je Cristiano Ronaldo. Slednji je včeraj dosegel svoj 829. in 830. zadetek v profesionalni karieri, njegova Portugalska pa je brez kakršnih koli težav na začetku kvalifikacij za Euro 2024 ugnala Lihtenštajn.

Zadetek Ronalda s prostega strela:

38-letni Portugalec je sinoči odigral svojo 197. reprezentančno tekmo v karieri in je tudi v tem pogledu absolutni rekorder. Presegel je namreč mejnik Kuvajtčana Badra Al-Mutawe in je zdaj sam na vrhu tega seznama. Ko je govora o reprezentančnih strelcih, ima Ronaldo na svojem računu 120 zadetkov in je tudi v tem pogledu številka ena na svetu.