Nekdanjega nogometaša Chelseaja rešili izpod ruševin

Nogomet 7. Feb 20239:53
Christian Atsu
Foto: Profimedia

Nogometaš turškega Hatayspora Christian Atsu je bil le eden od mnogih, ki so se znašli ujeti v ruševinah uničujočega potresa, ki je v nedeljo prizadel jug Turčije in Sirijo. A kot poročajo turški mediji, so reševalci nesrečnika danes le uspeli rešiti.

Novico, da so reševalci 31-letnega nekdanjega člana Chelseaja in Newcastla našli živega in rešili izpod ruševin, je zaokrožila že sinoči, vendar jo je nato okoli polnoči demantiral njegov trener pri Hatayasportu Mustafa Özil.

Da reševanje nogometaša kot tudi športnega direktorja Hatayspora in rokometaša Cemala Kütahyalija izpod gmot betona, lesa in železa še vedno poteka, so nato potrdili tudi pri spletnem portalu Ajanssport, ki je na družbenih omrežjih objavil posnetek reševalne akcije, ob tem pa zapisal: “Reševalne ekipe se poskušajo prebiti do mesta, kjer se slišijo glasovi rokometaša Cemala Kütahyalija, športnega direktorja Hatayspora Tanera Savuta in nogometaša Christiana Atsua.”

Kot poročajo tuji mediji, so reševalci slednjega danes zjutraj živega le potegnili iz ruševin, medtem ko reševanje preostale dvojice še vedno poteka. Nogometaš je bil sicer nemudoma prepeljan v bolnišnico, saj je imel poleg težav z dihanjem tudi poškodovano desno stopalo.

Reševanje občasnega reprezentanta Gane, ki je za črne zvezde zbral 65 nastopov in 9 zadetkov, v nogometnem svetu močno odmeva, kar nenenazadnje potrjuje tudi informacija, da je ta čas najbolj iskan nogometaš na za nogometne prestope specializiranemu portalu Transfermarkt.

Komentari

Vaš komentar