Nekdanji reprezentančni vratar se seli v Španijo

Nogomet 3. Feb 202315:34
Žiga Frelih. Foto: Guliverimage

Potem ko je bil od poletja brez kluba, ima nekdanji slovenski reprezentant Žiga Frelih zdaj vendarle nov klub. Do konca sezone bo nosil dres španskega drugoligaša CD Mirandes.

“Ko sem prekinil pogodbo na Portugalskem, so se dnevno vrstile različne ponudbe, a nisem se želel prehitro spustiti v neko novo zgodbo. Sredi sezone dobiti klub, kjer boš takoj prvi vratar, je kar malce utopično pričakovanje. Ni pa manjkalo klicev, tudi iz nekoliko bolj eksotičnih lig, a sam računam na to, da bom kariero še naprej gradil v Evropi,” je v novembrskem pogovoru za Sportklub razmišljal nekdanji vratar ljubljanske Olimpije Žiga Frelih.

In želja se mi je izpolnila, saj se 24-letnik do konca sezone seli v Španijo, kjer bo oblekel dres moštva CD Mirandes. Gre za klub s severa Pirenejskega polotoka, ki zadnje desetletje igra v drugi ligi. Trenutno je moštvo na 16. mestu lestvice, štiri točke nad cono izpada.

Za mlado reprezentanco je odigral pet tekem, medtem ko je bil članski je bil priključen enkrat, a ni zaigral. FOTO: Guliverimages.

Frelih je v preteklosti nosil dres Krškega, Domžal, Interja iz Zaprešića, Olimpije, Gil Vicenteja in Chavesa. V zimskem prestopnem roku se je sicer omenjala tudi možnost njegove selitve v Celje, kjer pa je mesto prvega vratarja zasedel Matko Obradović.

Komentari

Vaš komentar