Nekdanji reprezentant Srbije ujet z ogromno količino kokaina

Nogomet 30. Nov 202211:35
Foto: Guliverimage

Policisti so v sklopu velike mednarodne akcije v Amsterdamu aretirali nekdanjega srbskega nogometaša Dušana Petkovića in pri tem zasegli 115 kilogramov kokaina, piše srbski časnik Blic. Gre za sina zdaj že umrlega Ilije Petkovića, slovitega jugoslovanskega nogometaša in selektorja srbske nogometne reprezentance. Oseminštiridesetletni Petković je po koncu nogometne kariere opravljal naloge športnega direktorja v slovenskih nogometnih klubih Koper in Zavrč.

Petkovića so aretirali v sklopu mednarodne akcije srbskega tožilstva za organizirani kriminal, srbske varnostno-obveščevalne agencije BIA, pristojnih državnih tožilstev Belgije in Nizozemske ter Europola in Eurojusta.

Skupno so privedli osem oseb, preostale člane kriminalne skupine pa še iščejo, so sporočili s srbskega tožilstva. Člane združbe sumijo, da so tihotapili večje količine kokaina iz Južne Amerike v pristanišče v Rotterdamu in nato do belgijskega mesta Arlon. Pakete s kokainom so skrivali v betonske plošče.

Oče Dušana Petkovića Ilja Petković je bil selektor srbske nogometne reprezentance na svetovnem nogometnem prvenstvu v Nemčiji leta 2006. Na seznam članov srbske reprezentance je takrat kot zamenjavo za poškodovanega Mirka Vučinića uvrstil sina, a je svojo odločitev nato spremenil zaradi pritiskov javnosti.

Petković je igral v klubih OFK Beograd, Mallorca v Španiji, Yokohama F. Marinos na Japonskem, Wolfsburg in 1. FC Nürnberg v Nemčiji ter Spartak Moskvo in ruski Saturn Ramenskojen, kjer je leta 2007 končal profesionalno nogometno kariero.

Komentari

Vaš komentar