Nekdanji strateg Olimpije spet brezposeln

Nogomet 16. Apr 202416:30 0 komentarjev
Savo Milošević
Foto: Jure Banfi

Kolegi N1 BiH poročajo, da Savo Milošević ne bo več sedel na klopi bosansko-hercegovske nogometne reprezentance.

Vodilni pri tamkajšnji nogometni zvezi FS BiH so z Miloševićem, sicer nekdanjim strategom Olimpije, danes zjutraj opravili pogovor in ga razrešili z mesta selektorja.

Strani se razhajata v prijateljskih odnosih, nekdanji srbski reprezentant išče nove izzive, BiH pa tako pri pomlajevanju izbrane vrste išče novo ime. Milošević je na klopi zmajev zdržal le pet tekem, dobil le eno tekmo proti Lihtenštajnu, ekipe pa mu ni uspelo popeljati na prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji, saj so njegovi varovanci v dodatnih kvalifikacijah izpadli proti Ukrajini.

Predsednik zveze Vico Zeljković bo skušal najti selektorja, ki bi z mlado reprezentanco v dveh do treh letih začel napadati uvrstitev na novo veliko tekmovanje. BiH je doslej od osamosvojitve igrala le na SP 2014 v Braziliji.

Edin Džeko Savo Milošević
Edin Džeko in Savo Milošević Foto: Profimedia

“Naslednjo pogodbo mislimo podpisati za daljše obdobje, vsaj za dve ali tri leta,” je pred kratkim za N1 BiH povedal Zeljković. Prvi kandidat za mesto selektorja naj bi bil nekdanji reprezentančni napadalec Sergej Barbarez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!