Nekdanji vratar zmajev zamenjal delodajalca na Portugalskem

Nogomet 1. Avg 202220:47 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi

Leto dni po selitvi iz Ljubljane na Portugalsko Žiga Frelih znova menja delodajalca. Gil Vicente ga je namreč posodil v Chaves, kjer naj bi imel nekdanji vratar Olimpije status prvega vratarja. Gre za ekipo, ki se vrača med portugalsko elito.

Prvih nekaj mesecev sezone 2021/2022 je bilo za Žigo Freliha sanjskih. Takoj po selitvi iz ljubljanske Olimpije na Portugalsko se je uveljavil v začetni enajsterici Gil Vicenteja, nato pa v drugem delu sezone mesto prvega vratarja, tudi zaradi zdravstvenih težav, moral prepustiti Brazilcu Andrewu. Moštvo je sezono končalo na visokem petem mestu portugalskega prvenstva in se uvrstilo v evropska tekmovanja, kjer pa Frelih v tem poletju ne bo igral.

Gil Vicente je namreč v tem prestopnem roku okrepil zdaj že nekdanji vratar ruskega Zenita Stanislav Kritsjuk, Frelih pa se v iskanju izdatnejše minutaže za leto dni seli na posojo v Chaves. Gre za ekipo, ki se je lani skozi dodatne kvalifikacije vrnila med portugalsko elito, v zadnjih dneh priprav na novo sezono pa se je poškodoval njihov novi čuvaj mreže Rodrigo Moura. Vrzel med vratnicama bo tako zapolnil občasni slovenski reprezentant.