Neville: Ustanovitev Superlige? To je kriminal!

Liga prvakov 19. Apr. 20218:32
Delite:
Gary Neville
Guliver Image

Dvanajst velikanov evropskega nogometa je v tajnosti podpisalo namero o ustanovitvi tako imenovane Superlige. Tekmovanje zaprtega tipa predstavlja neposredno konkurenco Ligi prvakov.

Med podpisniki o ustanovitvi Superlige so Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan in Juventus. Superliga naj bi štela 20 članov, 16 stalnih članic in štiri, ki bi si nastop zagotovile prek domačih prvenstev. V skupinskem delu bi gledali dve skupini z desetimi klubi, medtem ko bi si napredovanje v četrtfinale zagotovile prve štiri ekipe iz vsake skupine.

Uefa se je hitro oglasila in napovedala stroge sankcije proti klubom, ki bi zaigrali v Superligi, podporo so ji izrekli tudi številni nekdanji nogmoetni zvezdnik. Med njimi je tudi Garry Neville, ki je komaj zadrževal solze, ko je za SkySports komentiral idejo Superlige. “To je sramotno. Navijač Uniteda sem 40 let, toda zgrožen sem. Odločitev Uniteda in Liverpoola se mi gabi. Ta Liverpool je klub naroda, klub navijačev … United so ustvarili delavci, sedaj pa ta klub želi v ligo, iz katere ne more ispasti. To je povsem sramotno,” je bil oster Neville, ki je celotno kariero preživel v majici Manchester Uniteda.

“Lastniki teh klubov nimajo nobene povezave z nogometom v Angliji. Navijači potrebujejo zaščito. Jaz nisem proti denarju v nogometu, tudi jaz sem zaslužil od nogometa in vlagam denar v nogometa, toda obstajajo določeni principi, nekemu Leicestru je treba omogočiti, da igra v Ligi prvakov, če osvoji Premier ligo. United ni v Ligi prvakov, Arsenal ni v Ligi prvakov, Tottenham ni v Ligi prvakov in oni želijo od boga dano pravico, da so tam. To je cirkus. Kar je preveč, je preveč,” je nadaljeval Neville. Klubom, ki so podpisali namero o ustanovitvi Superligi, bi morali po njegovem mnenju odvzeti točke in denar: “United in preostanek klubov velike šesterice, ki so se prijavili za Superligo proti ostanku Premier lige, bi moralo biti sram. Morali bi jim odvzeti točke in jih denarno kaznovati. To je kriminal. To je kaznivo dejanje do nogometnih zaljubljencev. Dajte naslov Burnleyju, pustite Fulham v ligi, United, Liverpool in Arsenal pa izločite. Bodite pošteni. Oni želijo igrati medsebojno, preostanek Anglije pa naj gleda 14 preostalih klubov, kako tekmujejo v domači ligi.”

Komentari

Vaš komentar