Maradona gre na odvajanje od alkohola

Nogomet ostalo 12. Nov 202016:06 > 16:09
GuliverImage

Diego Armando Maradona je po operaciji na možganih zapustil bolnišnico, zdaj pa bo legendarni Argentinec prestal povsem drugačno zdravljenje.

Na začetku meseca je Diego Maradona prestal uspešno operacijo na možganih. Odstranili so mu krvni strdek in ga po nekaj dneh odpustili v domačo oskrbo. Zdaj bo šel 60-letnik na odvajanje od alkohola.  

Povezano

 “Dobra stvar je, da je Diego trdoživ. Prestal je mogoče najhujši trenutek v življenju in menim, da je bil čudež, da so našli krvavitev v možganih, ki bi ga lahko stala življenja“, je izjavil Diegov odvetnik Matias Morla.

Maradona je dolgo trpel zaradi odvisnosti od kokaina, vse od 1980-ih let, pa vse do leta 2004. Leta 2007 je bil na zdravljenju zaradi hepatitisa in zastrupitve z alkoholom. Prestal je tudi kar nekaj operacij, med drugim je dobil srčni obvod leta 2005, lani je imel notranje krvavitve v trebuhu, letos pa je bil malo po 60. rojstnem dnevu operiran zaradi krvnega strdka v možganih.

Maradona je bil v 1980-ih eden najboljših nogometašev na svetu, v Mehiki leta 1986 je Argentino kot kapetan popeljal do naslova svetovnega prvaka.