Romario: Maradona je boljši od Messija, jaz pa od obeh!

Nogomet ostalo 26. Apr 201714:35 > 14:57
Buda Mendes, Getty Images Sport

Legandarni brazilski napadalec Romario meni, da prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi še vedno ni dosegel veličine svojega rojaka Diega Armanda Maradone, ker mu še ni uspelo osvojiti naslova svetovnega prvaka. O sebi pa neskromno meni, da je bil boljši nogometaš kot "Mali zeleni".

Messi nima trofeje, s katero se lahko pohvalita tako Maradona, kot tudi Romario. Prvi je bil svetovni prvak z Argentino leta 1986 v Mehiki, medtem ko se je Romario naslova prvaka z Brazilijo veselil leta 1994 v ZDA po streljanju enajstmetrovk proti Italiji.

Romario meni, da se zaradi tega dejstva Messi ne more primerjati s svojima starejšima kolegoma. “Messi mora osvojiti svetovno prvenstvo. Zato še vedno menim, da je Maradona boljši. Diego je osvajal lovorike tudi z Argentino, medtem ko jih ima Messi samo pri Barceloni,” je dejal Romario, sicer tudi zmagovalec Cope Americe v letih 1989 in 1997.

https://www.instagram.com/p/BS9byjOAw5-/

No, Romario se tu ni ustavil. “Z vsem spoštovanjem oa lahko rečem, da sem jaz vsekakor precej boljši od Messija in Maradone,” trdi nekdanji golgeter Vasca da Gama, PSV-ja, Barcelone, Flamenga in Valencije.

Romario je bil najboljši strelec v številnih državnih prvenstvih, v svoji karieri pa je uspel preseči magično mejo 1000 doseženih golov na uradnih tekmah v karieri, s čimer se lahko pohvali zelo malo nogometašev. Uradno le Pele.

51-letni Romario je sicer zdaj v Braziliji politik, zanj pa ni dvoma, kdo je trenutno najboljši nogometaš na svetu. “Če pogledamo, kako igra za klub in reprezentanco, je najboljši Neymar,” je v svojem slogu povedal Romario.