Ob 20:30 na SK 1: "Naj v Stožicah grmi"

Getty Images

Pred slovensko futsal reprezentanco je dan D oziroma dan, ko se bo odločalo o njeni usodi na domačem evropskem prvenstvu. Obračun med Slovenijo in Italijo od 20:30 naprej spremljajte v živo na SK 1.

S tekmo SlovenijaItalija se danes končuje redni del v predtekmovalni skupini A. Slovenija bo v Areni Stožice odigrala 246. uradno tekmo z željo po 111. zmagi. To bo tudi 14. tekma naše izbrane vrste na evropskih prvenstvih, kjer nastopamo šestič, petič pa zapored. Italija in Slovenija sta do danes odigrali osem medsebojnih tekem, dvakrat je slavila Slovenija, šestkrat dvakratni evropski prvak.

Napovedal sem, da smo dobili na evropskem prvenstvu skupino, ki je zahtevna in zelo izenačena. To se potrjuje, o potniku v četrtfinale se bo odločalo na zadnji tekmi,” ugotavlja selektor Andrej Dobovičnik, ki pri sestavi ekipe nima težav, na voljo ima vse razpoložljive sile.

Brez kalkulacij
Italijane smo videli na delu tudi v živo. Pred tekmo sem igralce opozoril, da so še bolj pozorni na detajle, ki nam bodo koristili v soboto. Ne zanimajo nas kalkulacije. Vemo, da igramo proti vrhunski ekipi, a nas zanima samo zmaga,” pristavi Dobovičnik, ki je v lovu na 80. jubilejno zmago na klopi Slovenije. “Osebno se nisem posebej pripravljal na Italijo ali pa morda gledal dodatne posnetke. Vsem nam je jasno, za kako dobro ekipo in igralce gre. V četrtek smo se o tem prepričali tudi v živo na tekmi Srbija – Italija. Drugače kot na zmago Slovenija ne zna igrati, ne pa da bi lovili kak rezultat. To se nam lahko hitro maščuje. Treba je igrati do konca. Tudi na uvodni tekmi smo imeli dober izid, a potem popustili,” meni tudi Damir Puškar, ki skušal ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

Hvaležen za podporo
Glava je čista, odpočili smo se, pozabili smo na točko proti Srbiji, kjer smo imeli smolo. Drži pa, da smo dokaj nonšalantno zapravili dve (točki). To je šport, zdaj je, kar je. Dali smo vse od sebe, a ni bilo dovolj. Dobro pa je, da kot zadnji igramo tekmo v skupini,” si je Puškar s soigralci odpočil, nestrpno pa čaka nocojčnjo tekmo. “Slišal sem, da se vstopnice za tekmo zelo dobro prodajajo, bolj ali manj je dvorana razprodana. Lepo je slišati, da nam ljudje zaupajo in podpirajo ter verjamejo v naš uspeh,” je Damir hvaležen za dragoceno podporo.

“Italije se moramo lotiti bolj agresivno, jim pokazati, kdo je tu glavni. S tem bomo na noge dvignili tudi publiko! Naj v Stožicah grmi,” pa napoveduje Alen Fetić. “Srbija se je proti nam zaprla, menim, da bo Italija igrala drugače. To je voda na naš mlin. Zato bodo lahko naši pivoti še boljše odigrali, proti Srbiji so bili odrezani. Zato bi lahko pivoti bili tisti jeziček na tehtnici v našo korist. Damir Puškar mora vsaj ponoviti predstavo s tekme proti Srbiji. Odigrati moramo kot prava ekipa, sami pa si moramo zaslužiti srečo, ki je proti Srbiji nismo imeli,” se levonogi Alen posveti še sami igri in načrtu za Italijane.

Veselimo se tekme proti Italiji. Pokazati bo treba karakter in zmagati! Italija igra dober futsal, premorejo dobre posameznike. Krasi jih močan presing, v igri so disciplinirani,” dodaja Matej Fideršek. “Italija premore eno najboljših lig v Evropi, vsi italijanski reprezentanti pa ne igrajo doma, ampak tudi na Portugalskem. Jedro ekipe že vrsto let igra skupaj, dodali so nekaj mladih členov. Verjamem pa v našo zmago, tudi s pomočjo navijačev, ki bodo kljub le remiju proti Srbiji spet napolnili Stožice. Naša dolžnost pa je, da pokažemo še več kot proti Srbiji,” je odločen Anže Širok, ki je v svoji karieri igral tudi v Italiji. (vir: D. P., nzs.si)