Fetić: "Pokazali smo, kdo je gospodar"

Facebook/NZS

Slovenija je na hraber in odločen način prišla v četrtfinale evropskega prvenstva v futsalu, kjer jo v ponedeljek čaka obračun z Rusijo. Srečanje iz Stožic si boste ob 21:00 v živo lahko ogledali na Sportklubu.

Vsem smo pokazali, kako se bori za dres Slovenije. Tako bo tudi v četrtfinalu! V torek nismo imeli sreče, ki pa jo je treba izzvati, proti Italiji smo si to srečo zaslužili! Pokazali smo, kdo je gospodar. V drugem polčasu smo v vseh elementih igre nadigrali Italijo. S 1. mesta v skupini smo napredovali v četrtfinale, to ni mala stvar!” je bil zmage nad Italijo, tretje v zgodovini, vesel Alen Fetić, ki že pogleduje proti četrtfinalnemu obračunu.

Najprej si moramo dobro odpočiti. Z Rusi ne bo lahko, premorejo vrhunske igralce, ki so tudi fizično izjemno pripravljeni. Kako in kaj, bo povedal strokovni štab. Ostali smo brez Roka Mordeja, ki je dobil rumeni karton. A smo prava ekipa. Kogar ni, brez tega se (z)more. Proti Italiji se nam je je dobro priključil tudi Žiga Čeh. Kdorkoli je tu v naši ekipi, čeprav začenja na klopi ali je v rezervi, je zasluženo tu,” pa Fetića ni strah, da se ne bi našla prava menjava v naši izbrani vrsti.

Ne mislijo se ustaviti
Pokazali smo vsem. Imamo kvaliteto, danes je prevladal ekipni duh, drug za drugega smo igrali. Drugi polčas je bil resnično dober. Izločili smo eno od treh najboljših ekip v Evropi. Italijane smo premagali že drugič v nekaj letih. Upam, da se ne bomo ustavili pri tem,” se je uspeha razveselil Gašper Vrhovec, ki je potrdil, da jih je proti Italiji zanimala le zmaga, z ostalimi kalkulacijami si niso razbijali glave. Vesel je, ker so navdušili z igro.

Srbi so se na naši prvi tekmi na tem prvenstvu postavili zadaj in so nam pustili, da gradimo igro v napadu. S tem so nas uspavali. Danes smo prvi prejeli gol, ki nas ni pokolebal. Ni bilo predaje. Vedeli smo, da smo sposobni spreobrniti potek srečanja. Dali smo prestavo višje in zmagali. Proti Italiji smo dokazali, da lahko igramo z vsakim v Evropi. Morda so Rusi še za nianso boljši od Italijanov, verjetno so tik za Španci. Premorejo štiri kvalitetne Brazilce. A ne glede na to, nas zanima jutri le zmaga!” pa so razumljivo tudi Vrhovcu uhajale misli k tekmi z Rusi.

Prijetni občutki
Kljub temu porazu so Italijani še vedno nekaj svetlobnih let pred nami v futsalu. Jih je pa vedno lepo premagati, že kot otrok in najstnik sem spremljal italijanski futsal,” se je uspeha proti sosedom razveseli Kristjan Čujec, ki je v svoji karieri tudi uspešno igral v Italiji, bil je član Astija, Luparenseja in New Teama. “Mi smo posebna ekipa. Dejansko nam je lažje igrati, če zaostajamo. Potem se aktiviramo. Ko si gol zadaj, nimaš izbire, ampak moraš. Prej kot da oklevamo ali pa ne tvegamo dovolj,” je Čujec razkril še en moment naše zasedbe.

Pogledali so si v oči
V garderobi smo si pogledali v oči in si povedali svoje. Če je to zadnjih 20 minut na tem prvenstvu, naj bo to pravih 20 minut, polnih agresije, odločnosti, na meji incidenta,” je kapetan in strelec obeh zadetkov Igor Osredkar razkril, da si je s soigralci še med polčasom tekme Slovenija – Italija nalil čistega vina, si iskreno pogledal v oči, potem so v duhu pravih mušketirjev prišli na teren. Vsi za enega, eden za vse.

Drugi polčas je bil kot iz učbenika. V prvem delu smo bili še v krču. Jasno nam je bilo, kaj nam tekma prinaša oz. odnaša. Zato smo si pred drugim polčasom svoje povedali. Pomagalo je, kar leteli smo po terenu. Pomembno pa je bilo tudi to, da smo ostali mirni po vodstvu Italije. Nismo bezljali. Nabrali smo si tudi akumulirane prekrške. Takrat se je selektor odločil taktiko z igralcem golmanom v polju. Dobro se je odločil. Ni bilo lepo, a smo morali zadržati žogo, da ne bi slučajno podarili kazenskega strela Italiji. Predvsem pa na tem mestu hvala izjemni publiki, ki je naredila pravi pekel v Stožicah. Italijanom ni bilo lahko. Tudi mi smo padli, a v tistih kriznih minutah so nas dvignili prav ti čudoviti gledalci. Zdi se mi, da smo kar lebdeli. Zdaj smo prvi cilj dosegli,” je svoje občutke strnil Osredkar, ki je med tekmo pogosto pogledoval proti semaforju. “Ko smo lovili Italijo, je ura hitreje tekla. Ko smo povedli 2:1, pa se ni nikamor premaknila,” je v smehu kapetan opisal še dogajanje na semaforju.

Dodal je še, da je prvi gol posvetil hčerki in ženi, ki mu nudita podporo na vsakem koraku in mu vedno stojita ob strani.