Futsal: Portugalci lovijo prvi evropski naslov

M24.si

Evropsko prvenstvo v futsalu v Ljubljani se bo v soboto sklenilo s tekmo za tretje mesto med Rusijo in Kazahstanom ter finalom med Španijo in Portugalsko.

Derbi med Španijo in Portugalsko bo ponovitev finala iz leta 2010, ko so Španci slavili s 4:2. Za Portugalce bo to šele drugi finale na evropskih prvenstvih. Prvi zvezdnik Ricardinho, ki je navdušil tudi v Ljubljani in je tudi najboljši strelec prvenstva, bo jutri še dodatno motiviran, saj si še kako želi osvojiti tudi reprezentančno lovoriko.

Po polfinalni tekmi smo se sprostili in začeli razmišljati o finalu. Zelo smo bili zadovoljni po polfinalu, ampak takoj smo se posvetili temu, da se moramo pomiriti in pripraviti na finale. In pripravljeni bomo. Finale bo zagotovo zelo dober za vse. O Španiji ne gre izgubljati besed. Ampak hočemo osvojiti naslov, po mojem imamo 50-odstotne možnosti za zmago. Še vedno nas čaka nekaj dela, ampak se že veselimo finala,” je v napovedi finala povedal selektor Portugalske Jorge Braz.

Španci, ki bodo zaigrali že v devetem finalu, v Stožicah lovijo osmi naslov. Veliko izkušenj s pomembnimi tekmami ima tudi selektor Venancio Lopez, ki je pred sklepnim dejanjem povedal: “Jasno, po polfinalni zmagi in uvrstitvi v finale smo bili vsi zadovoljni. To je velik plus za moralo. Resno pa se bomo začeli pripravljati na večernem treningu. V pripravah na tekmo se osredotočamo na ekipo kot celoto, predvsem pa nase in na našo igro. Zaupamo našemu slogu igre, ta nam je skozi leta prinesel veliko uspeha. Spoštujemo tekmeca, toda mi hočemo biti mi, igrati našo igro. Najboljši smo, ko zaupamo našemu slogu.

V boju za tretje mesto se bosta pomerila nosilca kolajn z zadnjega EP. Rusija je takrat osvojila srebro, Kazahstan, pri katerem znova blesti Douglas Junior, pa bron.

Kot kaže bo tudi zadnji dan prvenstva odlično obiskan, po poročanju NZS-ja je namreč na voljo še manj kot 1000 vstopnic.

Euro 2018, finale, 10.2.
Španija – Portugalska (20.45)

Euro 2018, tekma za 3. mesto, 10.2.
Rusija – Kazahstan (18.00)