Bolt skromen na nogometnem debiju

Cameron Spencer/Getty Images

Najhitrejši čovek na svetu Usain Bolt je začel svojo nogometno kariero v dresu Central Coast Mariners na prijateljski tekmi proti Gosfordu, ko je vstopil s klopi, po tekmi pa priznal, da še potrebuje čas, da pade v ritem.

32-letnega Jamajčana, ki želi podpisati prvo profesionalno pogodbo, je z ovacijami pozdravilo skoraj 10.000 navijačev, ko je v 72. minuti vstopil v igro. Takrat so Marinersi že vodili, Bolt je igral na levem krilu in njegova igra proti amaterski ekipi je pokazala, da ga čaka še precej dela, če želi postati profesionalni nogometaš.

“Potrebujem še štiri ali pet mesecev, da bi igral kot ostali fantje. Dobro je bilo, tako kot sem pričakoval. Malo sem bil vznemirjen, a takoj, ko sem stopil na zelenico, je to minilo. Moja fizična pripravljenost je zelo dobra. Več kot igram, poslušam in treniram, boljši sem,” je povedal Bolt.

Boltov poskus, da se iz svetovne atletske zvezde spremeni v profesionalnega nogometaša, je dvignil veliko publicitete Marinersem, ki so lansko sezono zaključili na zadnjem mestu avstralske lige.