Brazilski klubi nudijo močno podporo Chapecoenseju

Getty Images

V jutranjih urah se je v Kolumbiji zgodila velika tragedija. V strmoglavljenju letala družbe LaMia je umrlo 75 ljudi, na krovu pa so bili tudi igralci brazilskega Chapecoenseja, finalista letošnje Cope Sudamericana. Brazilski klubi svojemu rivalu v najtežjih trenutkih stojijo ob strani.

Ostali brazilski klubi so pokazali svojo veličino in konkurentu v njegovih najtežjih trenutkih ponudili močno podporo. Finale je bilo seveda odpovedano, prestavljeno pa je bilo tudi finale brazilskega pokala, saj nogomet v tej državi v tem trenutku ni v ospredju. Kolumbijski Atletico Nacional, nasprotnik v velikem finalu Cope Sudamericana, je predlagal, da se Chapecoenseju dodeli naziv zmagovalca tekmovanja.

V skupni izjavi so klubi brazilski klubi Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos in São Paulo Chapecoenseju ponudili svoje igralce na posojo, brezplačno. Prav tako so omenjeni klubi predlagali pravilo, da klub, ki ga je doletela grozovita tragedija, v naslednjih treh sezonah ne more izpasti iz prve brazilske lige.