Aretiran direktor letalske družbe "LaMia"

Getty Images, Buda Mendes

Bolivijske oblasti so aretirale prvega človeka letalske družbe "LaMia", lastnice letala, ki je strmoglavilo v Kolumbiji, pri čemer je umrlo 71 ljudi, med njimi 19 članov brazilske nogometne ekipe Chapecoense.

Iz Bolivije prihajajo novice, da so policisti aretirali generalnega direktorja letalske družbe LaMia Gustava Vargasa. Vargas je bil aretiran v povezavi s tragedijo, ki se je zgodila prejšnji teden, ko je letalo s 77 ljudmi na krovu letelo iz Santa Cruza v Medelin in strmoglavilo, ker mu je domnevno zmanjkalo goriva.

Tožilec Ivan Quintanilla je potrdil aretacijo Vargasa in dodal, da so aretirali še šest ljudi, med katerimi sta tudi sekretar in mehanik družbe. Uradniki so iz pisarn družbe odnesli tudi ogromno dokumentov, ki jih potrebujejo za preiskavo.

Policija zadevo za zdaj obravnava kot neupoštevanje varnostnih predpisov, kaj hitro pa se lahko spremeni v preiskavo umora iz malomarnosti, je povedal bolivijski odvetnik Ramiro Guerrero“Lahko se zgodi, da bomo videli sojenje za umor iz malomarnosti.”