SRAMOTA Reala: Atletico s 7:3 zrušil mestne rivale

Nogomet ostalo 27. Jul 20197:58 > 8:01
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

V okviru Mednarodnega pokala prvakov je danes potekala prijateljska tekma med španskima mestnima rivaloma Atletico in Real Madridom. Rdeče-beli so galaktikom zadali katastrofalen poraz, saj so slavili s 7:3. Diego Costa je zabil štiri zadetke in bil celo izključen.

V ZDA sta se v okviru Mednarodnega pokala prvakov danes ponoči srečala mestna rivala Atletico in Real Madrid. Glede na zadnje rezultate obeh ekip na pripravah je marsikdo pričakoval dokaj nezanimivo tekmo z malo zadetki. Zgodila pa se je na nek način zgodovinska tekma, ki je nekateri gledalci še dolgo ne bodo pozabili.

Atletico Madrid je na tej tekmi deloval zelo dominantno in na koncu belemu baletu prizadejal sramoten poraz (7:3), ne glede na to, da je šlo za prijateljsko tekmo pa nekatere situacije niso kazale na kaj podobnega. Atletico je igral v zelo močni postavi, na drugi strani pa je Zinedine Zidane malce premešal postavo.

Varovanci Diega Simeoneja so svoje delo začeli opravljati zelo hitro. V 1. minuti so namreč njegovi varovanci že vodili, zabil je Diego Costa. V 8. minuti je nov gol zabil novinec Joao Felix. Rdeče-beli so do konca polčasa zabili še tri zadetke (Angel Corea in dvakrat Diego Costa) in na odmor odšli s prednostjo 5:0.

Med polčasom je francoski trener opravil tri zamenjave, vendar tudi to ni spremnilo dejstva, da je v 51. minuti Ateltico že vodil s 6:0, svoj že četrti gol na tekmi pa je zabil D.Costa.

V 59. minuti pa so zabili tudi galaktiki in sicer preko Nacha Hernandeza. Sledile so številne menjave na obeh straneh. V 65. minuti smo lahko videli tudi bližnje srečanjeDiega Coste zDanijem Carvajalom, in posledično tudi dva rdeča kartona.

V 70. minuti je bila katastrofa še hujša, saj je za 7:1 zadel rezervist Vitolo. Povsem ob koncu tekme je Real vendarle malce omilil svoj debakl preko Karima Benzemaja in Javierja Sancheza.

Tekom prvega polčasa sta za težave obeh trenerjev poskrbela napadalca. Alvaro Morata na eni strani in Luka Jovič na drugi sta morala igro namreč predčasno zapustiti zaradi poškodbe.