"CR7 bi letos osvojil Zlato žogo, če bi bil v Realu"

Nogomet ostalo 16. Dec 201921:22 > 21:29
Pakawich Damrongkiattisak / Stringer

Manager Cristiana Ronalda, Portugalec Jorge Mendes je jasno izrazil mnenje, da je nepravično, da je letošnjo Zlato žogo dobil Leo Messi.

Emilio Andreoli/Getty Images

“Ronaldo je najboljši igralec svetovnega nogometa. Pred njim, Portugalska ni osvojila ničesar, z njim pa so postali evropski prvaki, potem pa so še osvojili Ligo narodov. Spremenil je svet nogometa. Preden se je to zgodilo je bila Portugalska dokaj neznana država, sedaj pa je to povsem drugače,” je dejal eden največjih agentov v svetu nogometa Jorge Mendes.

Čeprav bo Portugalec na začetku februarja dopolnil že 35. let, Mendes pričakuje, da bo leta 2020 znova osvojil Zlato žogo, ki mu je nazadnje pripadla konec leta 2017.

“Mislim, da bo Cristiano prihodnje leto v reprezentanci prišel do 110. zadetkov v dresu Portugalske. Verjamem, da bo osvojil Zlato žogo. Nepravično je, da je letos to nagrado dobil Messi. Ronaldo je osvojil Ligo narodov, ampak takšno je življenje. Mislim, da bi, če bi še zmeraj igral za Real Madrid dobil to nagrado. Ronaldo je šampion in vem kaj mora storiti, da bo slavil leta 2020,” je še dodal Mendes.