Alexis in Vidal morata v karatnteno

Nogomet ostalo 11. Mar 20201:55 > 1:59
Laurence Griffiths/Getty Images

Ko se bo čilenska nogometna reprezentanca zbrala v domovini za igranje kvalifikacijskih tekem za uvrstitev na SP v Katarju, bosta morala prva zvezdnika Arturo Vidal in Alexis Sanchez za nekaj dni v karanteno.

Razlog za njuno prisilno karanteno je seveda širjenje koronavirusa, Alexis Sanchez in Arturo Vidal pa igrata v državah, kjer je vsak dan več okuženih. 

“Ne razlikujemo ljudi po njihovih poklicih, ker nihče ni imun na virus in mora oditi v karanteno, ki smo jo odredili danes za vse tiste, ki so bili v Italiji. To pomeni za vse. Igralci imajo izbiro, saj lahko trenirajo doma ali pa se za obdobje v karanteni odločijo prebiti na nacionalnem stadionu, To je njihova izbira,” je dejal čilenski minister za zdravje Jaime Mañalich.

Ista spletna stran, ki ji je minister dal zgornjo izjavo poroča, da krovna nogometna zveza v Čilu ni prejela nikakršnih načrtov za izolacijo teh dveh nogometašev in da niso dobili uradnega sporočila, zato so presenečeni nad izjavo ministra.

Španija, kjer za Barco igra Vidal, je zabeležila 1600 okuženih za koronavirusom, medtem ko je Italija žarišče virusa in ima okoli 10.000 okuženih ljudi. V Čilu je trenutno 17 oseb zbolelo za koronavirusom.