Prvi poraz Energetyka, Goropevšek ostaja pri eni zmagi

Nogomet ostalo 11. Apr 202019:05 > 19:07
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Nogometaši Torpeda so v 4. krogu beloruskega prvenstva na svojem igrišču z 2:0 odpravili Energetyk-BGU in se zavihteli na prvo mesto razpredelnice. Miha Goropevšek se z Dinamom iz Minska vrača praznih rok iz gostovanja pri Gorodeyji.

Povezano

Torpedo iz Zhodzina je Energetyku-BGU zadal prvi letošnji poraz po treh zaporednih zmagah na začetku prvenstva, tako da imata sedaj obe ekipi na vrhu lestvice po devet točk.

Domači so slavili zahvaljujoč zadetkoma Khachaturyana v 55. minut in Gabriel Ramosa v 66. minuti.

Gorodeya je bila doma z 1:0 boljša od Dinama iz Minska. Edini zadetek na srečanju na stadionu Haradzeya je v 14. minuti iz najstrožje kazni dosegel Sergej Arkhipov. Gostje iz beloruske prestolnice so od 65. minute naprej igrali z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton dobil Danilo. Edini slovenski nogometaš med belorusko nogometno elito Miha Goropevšek je za Dinamo igral od 56. minute, ko je zamenjal Karla Bručića.

Gorodeya je na osmem mestu s šestimi točkami, medtem ko je Dinamo z zgolj tremi točkami na svojem računu na šele 14. mestu.

Slutsk in Vitebsk sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Gostje so povedli v 31. minuti prek Nicolaescuja, medtem ko je domačim točko prinesel Koanda v 62. minuti. Obe ekipi imata sedem točk in na lestvici zavzemati tretje in četrto mesto.

Vse obračune beloruskega prvenstva spremljajte ekskluzivno na programih Sportkluba.