SMEŠNO: Mancini za odsotnost Chiellinija krivi očala!

Claudio Villa/Getty Images

Selektor Italije Roberto Mancini se vesoljni Italiji opravičuje, ker je - kot sam pravi - ponesreči iz spiska za tekmo proti BiH odstranil Giiorgia Chiellinija.

Selektor “azzurrov” Roberto Mancini je pred tekmo Lige narodov z BiH naredil nevsakdanjo, da ne rečemo kar amatersko napako, ko je na spisek “pozabil” dodati enega izmed ključnih igralcev italijanske reprezentance.

Povezano

 Italijani so uro pred začetkom tekme z BiH prijavili začetno enajsterico in na spisku, ki so ga dostavili delegatu, namesto stebra obrambe Giorga Chiellinija, natipkali Francesca Acerbija.

Ko so v strokovnem štabu predstavniki italijanske nogometne zveze uvideli “zmoto”, so to prijavili delegatu, ta pa je odgovoril, da lahko namesto Acerbija začne Chiellini le v primeru, če se je branilec Lazia na ogrevanju poškodoval. V tem primeru bi moral srečanje Acerbi spremljati s tribune.

Jaz sem kriv. Ponesreči sem ga pozabil dati na spisek za začetek tekme. Ko so mi pokazali postavo, nisem nosil očal in rekel, da je v redu. Nisem pa opazil, da je bil namesto Chiellinija tam Acerbi,” je po tekmi razlagal Mancini.

Kakorkoli že, Italija je z BiH remizirala, selektor pa je druženje s sedmo silo zaključil takole: “V vsakem primeru smo želeli, da ta ciklus eno tekmo odigra Chiellini in drugo Acerbi. Giorga sem vprašal, če želi odigrati srečanje proti BiH ali Nizozemski v ponedeljek, pa je rekel, da bi rad igral danes, a po spletu okoliščin bo proti tukipanom v začetni postavi.