Barcelona bo po Cruyffu poimenovala stadion

Nogomet ostalo 25. Mar 201713:46 > 13:51
Getty Image

Naj vas naslov ne zavede; vodstvo katalonskega velikana bo po legendarnemu nizozemskemu nogometašu in trenerju Barcelone poimenovalo stadion, na katerem tekme igra B ekipa. Novico je danes potrdil predsednik blaugrane Josep Maria Bartomeu.

Getty Image

Mineva leto dni od smrti legendarnega Johanna Cruyffa, njegov sin Jordi Cruyff pa je dejal, da je družina zelo zadovoljna z dogovorom z Barcelono. “V čast mi je, da vam lahko povem, da novi stadion, ki ga gradimo, ne bo več Miniestadi, temveč bo po novem stadion Johana Cruyffa,” je potrdil predsednik Bartomeu.

Po njegovih besedah Klub bo ob tem izdelal tudi spominski kip Johana Cruyffa, s katerim se bo Barcelona poklonila spominu na legendarnega nogometaša. Ime celotnega stadionskega kompleksa pa bo vendarle na voljo veliki sponzorski pogodbi, ki bi pokrila večino 420 milijonov evrov vredne obnove stadiona.

V okviru prenove bo stadion Miniestadi, na katerem igra ekipa Barcelona B le nekaj metrov stran od stadiona Camp Nou, po novem postal dvorana za Barcelonino košarkarsko ekipo, povečali pa bodo tudi trgovinski prostor. Novo domovanje Barce B pa bo na mestu zdajšnjih prostorov za trening ekipe na zahodnem obrobju mesta.