Nogometašice Pomurja še devetič postale državne prvakinje

Nogomet 21. Maj 202219:43 > 21:35 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometašice None Pomurja Beltincev so si zagotovile naslov državnih prvakinj, potem ko so v 21. krogu v derbiju z Olimpijo igrale neodločeno 0:0.

Ekipi sta po zadnjem krogu točkovno poravnani, toda v medsebojnih dvobojih je bila v prednosti beltinška zasedba. Tako se je slednja veselila rekordnega devetega naslova, Olimpija, ki je tudi imela svoje priložnosti v izenačenem dvoboju pred 800 gledalci v Beltincih, pa ostaja pri dveh naslovih.

Veselje ob podelitvi:

Ob Pomurju in Olimpiji so bili državni prvaki še Krka (osemkrat), Ilirija (štirikrat), Pikapolonica Jarše in Škale Pande (po dvakrat) ter Tesar Ižakovci in Krim (po enkrat).

“Ta sezona je bila resnično težka. Dosti padcev smo imele, menjali so se trenerji. Na koncu se nam je vse povrnilo, povsem zasluženo smo državne prvakinje. Ko je prišel za trenerja Zlatko Gabor, smo si spet povrnile samozavest. Hvala trenerju in strokovnemu štabu, da nas je tako dobro pripravil na zadnjo tekmo,” je po tekmi povedala domača kapetanka Špela Kolbl.

“Globok poklon puncam, pokazale so pravo srce in pravo željo. Resnično jim še enkrat čestitam. Meni osebno pa tudi ta naslov veliko pomeni, saj je bila to še edina liga, kjer nisem bil prvak. Vesel sem,” pa je dodal Gabor, ki je sicer tretji trener Pomurk v tej sezoni po Sandiju Bauerju in Marjanu Rajbarju.

Fotogalerija

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

V gostujočem taboru je kapetanka Manja Rogan poudarila, da bi takšno tekmo morale igrati vsak konec tedna. “Čestitke mojim soigralkam in celotnemu klubu za borbo. Žal nam ni uspelo … Tri leta smo garali za to. Želeli smo si tega naslova. Tokrat smo bili boljši, žal nismo izkoristili priložnosti, zadnjih 20 minut pa smo povsem prevladovali, a ni šlo.”

“Tekma je bila težka, tako smo tudi pričakovali. Tudi zadnja naša medsebojna tekma se je odločila v 90. minuti. Danes smo ob koncu poizkusili vse: tudi s štirimi igralkami v napadu in dodano vrednostjo, pa žal nismo zadeli. Ni kaj, čestitam Pomurkam,” pa je povedal trener Olimpije Miki Kondič.

Izid, 21. krog

sobota, 21. maj:

Nona Pomurje Beltinci – Olimpija 0:0

Lestvica:

1. Nona Pomurje Beltinci 58
2. Olimpija Ljubljana 58
3. Radomlje 36
4. Ljubljana 36
5. Cerklje 19
6. Primorje Gaia Naturelle 16
7. Doxakey 15
8. Krim 3

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!