Preminil Paolo Rossi, legenda mundiala 1982

Paolo Rossi
Tony Duffy/ALLSPORT

Legendarni italijanski nogometaš Paolo Rossi je preminil v 65-letu starosti, poročajo mediji pri naših zahodnih sosedih. Dolga leta je delal kot športni novinar na televiziji RAI, ljubitelji nogometa pa so si ga najbolj zapomnili po svetovnem prvenstvu leta 1982, na katerem je azzurom s šestimi zadetki pomagal, da stopijo na vrh sveta.

Tragično novico so na družabnih omrežjih potrdili stanovski kolegi iz televizije RAI, kjer so se mu zahvalili za čas, ki so ga preživeli skupaj, ob tem pa izrazili veliko žalost zaradi odhoda prave nogometne legende in kompetenten medijski delavec.

Med igralsko kariero, ki je trajal med letoma 1973 in 1987, je sijajni napadalec nastopal za Juventus, Como, Vicenzo, Perugio, Milan in Verono.

Kot smo zapisali že v uvodu, se je Paolo Rossi med “nesmrtne” vpisal na mundialu leta 1982 v Španiji, na katerem je Italijo s šestimi zadetki popeljal do naslova svetovnega prvaka. Dobil je “Zlato kopačko” za najboljšega strelca in “Zlato žogo” za najboljšega posameznika celotnega turnirja. Najboljšo predstavo je prikazal proti Braziliji, proti kateri je dosegel hat-trick za zmago s 3:2.

Za azzure je skupno zbral 48 nastopov in 20 golov. Brazilec Pele ga je leta 2004 uvrstil na svoj seznam 125 največjih nogometašev.

Komentari

Vaš komentar