Slovo, ki se je spremenilo v nočno moro (VIDEO)

Nogomet 13. Nov 202316:18 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Ameriška nogometna zvezdnica Megan Rapinoe je v soboto bržčas odigrala svojo zadnjo profesionalno tekmo. V finalu ameriškega državnega prvenstva (NWSL Championship) je morala zelenico zaradi poškodbe zapustiti že v šesti minuti, po koncu tekme pa – kot je to v njeni navadi – poskrbela za nekaj besed, ki bodo čez lužo zagotovo odmevale.

V finalu ameriškega državnega prvenstva za dekleta, ki ga je gostil San Diego, je ekipa Gotham FC iz New Jerseyja z 2 proti 1 porazila ekipo OL Reign iz Seattla.

Rapinoe si je v 6. minuti srečanja pri špritnu najverjetneje strgala ahilovo tetivo. Preden je krilna igralka, ki je za ZDA zbrala 203 nastope in se 63-krat vpisala v listo strelk, v soboto zapustila igrišče, jo je prisrčno objela kolegica iz reprezentance Ali Krieger, ki si kruh služi pri nasprotni ekipi Gothama. Tudi ona je namreč odigrala zadnjo profesionalno tekmo v karieri.

Veteranka se je na novinarski konferenci po koncu tekme na vse kriplje trudila, da iz nadvse neprijetnega zaključka kariere ne bi delala tragedije, a z eno izmed izjav močno razburila javnost.

Znano je, kako veliko število ljudi v ZDA je namreč vernih. Besede dolgoletne ameriške reprezentantke so jih zadele v dno srca.

“Brezdušna, narcisistična, sramota za državo!”

“Nisem ravno verna oseba in če naj bi obstajal bog, potem je tale moj pripetljal najboljši možen dokaz, da ga vsekakor ni. To je eno navadno sr****. Šest minut in moja ahilova peta gre rakom žvižgat,” je med smehom razlagala gej ikona, Rapinoe.

V tistem trenutku se ji je izjava verjetno zdela duhovita, odzivi na spletu, zlasti pristašev republikancev, pa so večinoma kritični.

Nekateri so jo oklicali za narcisistično osebo brez duše, spet drugi kot “največjo sramoto za ZDA”, obstajajo pa tudi taki, ki so se postavili v vlogo duhovnika ter zahtevali, naj se za izrečene besede pokesa.

Kakor poznamo Megan, se bo na te obsodbe le sladko nasmehnila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!