Nogometni čudaki, ki jih sanjski večer Argentine ni zanimal

Nogomet 19. Dec 20228:24 1 komentar
Foto: Guliverimage

Radi rečemo, da se v tistih nekaj urah, ko se igra finale svetovnega prvenstva nogometu, ustavi ne samo nogometni, ampak celoten svet Ne bo držalo. Najdejo se namreč junaki, ki igrajo nogometne tekme tudi med sklepno tekmo mundiala. Preverite, kje se je včeraj še kotalilo okroglo usnje, medtem ko je imel Lionel Messi zmenek z večnostjo.

V času svetovnega prvenstva, čeprav bi bil na koledarju marsikje tradicionalno pester december, se je klubski nogomet praktično ustavil. Le redke so bile lige, med njimi je tudi slovenska, v katerih se je v času zbora najboljših reprezentanc sveta odigral kakšen krog, dva ali trije. Nekoliko je vse skupaj zaživelo v zadnjem tednu, ko se je mundial prevesil v sklepno fazo, proste termine za “krajo” pozornosti pa so že izkoristili v nekaterih tudi bolj nogometno razvitih državah ter odigrali vsaj tekme domačega pokala. V Grčiji se je denimo vse skupaj pisalo povsem po slovenskem scenariju.

Andraž Šporar se je razveselil novega gola za Panathinaikos. FOTO: Guliverimages.
Igrali večinoma Afričani, a tudi Evropejci

Našli pa so se tudi nogometni “čudaki”, ki so ligaške nogometne tekme igrali celo v terminu finala svetovnega prvenstva. Medtem, ko sta se Lionel Messi in Kylian Mbappe s svojima reprezentancama spopadla za nogometni sveti gral, so s tem očitno povsem neobremenjeno tekmo državnega prvenstva odigrali v Slonokoščeni obali. Racing iz prestolnice Abidjan je remiziral s Korhogom (1:1). Afričani so res nekaj posebnega, tekme državnega prvenstva so se namreč v izredno neposrečenem terminu igrale tudi v Togu, Beninu, Sierri Leone, Angoli …

A nogomet se je v času finala mundiala igral tudi v Evropi. In to celo prvoligaški! Za to je poskrbel nogometni malček San Marino, kjer so eno uro pred finalom začele štiri tekme 13. kroga domače elitne lige. So pa denimo v tem terminu nogomet igrali tudi v Belgiji, v tamkajšnji tretji ligi je RFC Liege z 2:0 premagal La Louviere.

Ker pa je finale šlo v podaljške in celo v enajstmetrovke, so denimo odločilne trenutke zamudili celo nogometaši v italijanski Serie B, ob 18:45 se je namreč začela tekma med dolgoletnima prvoligašema Palermom in Cagliarjem (2:1). To pomeni, da je tudi občasni slovenski reprezentant Leo Štulac za rezultat finala izvedel šele med polčasom.

Tudi nogometaši španskih drugoligašev Levanteja in Eibarja drame v Katarju niso spremljali do konca. Ob 19:00 so namreč že morali začeti tekmo španske druge lige …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje