Nor rekord Poljaka, o katerem lahko Messi in Ronaldo sanjata

Nogomet 22. Nov 202116:28 > 16:31 0 komentarjev
Jacek Magdziński v družbi soigralcev. FOTO: Wybrzeże Rewalskie Rewal.

Jacek Magdzinski, napadalec poljskega šestoligaša Wybrzeza, je postavil nov svetovni rekord v številu zadetkov na eni sami tekmi. Izkušeni poljski napadalec je v 90 minutah dosegel kar 22 golov.

Jacek Magdzinski, 35-letni poljski napadalec, je pri zmagi Wybrzeza nad Pomorzaninom s 53:0, zabil kar 22 golov, kar je nov mejnik.

Pred tem je bil rekord v rokah Yanicka Djouzija Manzizile, napadalca iz Konga, ki mu je leta 2014 v eni izmed švedskih nižjih lig uspelo na eni tekmi zabiti 21 golov.

Magzdinski je svetovni rekorder postal predvsem po zaslugi dejstva, da so gostje, nogometaši Pomorzanina, na tekmo prišli z vsega osmimi igralci, od katerih so bili trije mladinci.

Razlog? Nogometaši Pomorzanina zaradi tega, ker na plače čakajo že več mesecev, stavkajo in na tekmo niso prišli.

Ker bi ga, če tekme ne bi odigral, izključili iz tekmovanja, so se pri Pomorzaninu odločili, da kljub vsemu pridejo na tekmo in poskrbeli, da smo na Poljskem videli svetovni rekord.

“Nisem razmišljal o rekordu. Šele po koncu tekme sem ugotovil, da sem dosegel 22 golov. Potem so mi novinarji povedali, da je to svetovni rekord. V naslednjih dneh sem prejel ogromno klicev, postal sem medijsko zanimiv,” je po rekordu, ki mu je uspel pred tednom dni, povedal Magdzinski, ki je v Wybrzeze prišel letos poleti, potem ko je v zadnjih petih letih nogomet igral v Angoli.

Lionel Messi je v osmini finala Lige prvakov 2011/12 Bayerju na eni tekmi nasul pet golov. FOTO: Guliverimages.

Kakšen je rekord Messija in Ronalda?

Pred tem je Magdzinski v Evropi igral za številne poljske in tudi angleške nižjeligaške klube, višje od druge poljske lige, v kateri je v 46 nastopih dosegel vsega sedem zadetkov, pa nikoli ni prišel. Toda kljub temu je zdaj ponosni lastnik rekorda, ki se mu nista približala niti Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Mimogrede, Ronaldov strelski rekord na eni tekmi je pet golov, ki jih je na eni tekmi dosegel dvakrat. Leta 2015 je v španskem prvenstvu pet golov na eni tekmi dosegel pri zmagi Reala nad Granado z 9:1 in pri zmagi nad Espanyolom s 6:0.

Messi? Argentinčev rekord je prav tako pet golov na eni tekmi, in sicer mu je to uspelo leta 2012, ko je petkrat zadel pri zmagi Barcelone nad Bayerjem Leverkusnom s 7:1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!