Nora atletska anekdota: namesto na svojo tekmo na derbi v Maribor

Atletika 11. Maj 202413:00 0 komentarjev
Žan Rudolf v družbi Luke Janežiča na gostovanju z Green Dragons. FOTO: Aleš Fevžer.

Na dan nogometnega derbija v Mariboru smo se s slovenskim rekorderjem v teku na 800 metrov Žanom Rudolfom, gostom tokratnega Sportklubovega tedenskega intervjuja, spomnili na anekdoto z derbija iz leta 2018, za katero je naš odlični tekač poskrbel.

“Leta 2018 bi moral imeti na dan derbija tekmo na Poljskem. Derbi v Ljudskem vrtu je bil v soboto. V petek zjutraj sem prišel na trening in nameraval popoldne na Poljsko. Potem pa pride Luka Janežič in mi pove, da so Green Dragons organizirali navijaški vlak za pot v Maribor. Takoj me je zamikalo, malo sem tehtal, potem pa se odločil … Poklical sem na Poljsko, se izgovoril, da sem poškodovan in odpovedal nastop. Ni lepo, ampak … Šli smo na vlak, na derbi in bilo je noro. To je bil derbi, ki ga je z golom v zadnji minuti odločil Andres Vombergar in Olimpiji prinesel zmago s 3:2. Strgalo se nam je. Niti malo mi ni bilo žal, da sem odpovedal tekmo in šel v Maribor. Na koncu v življenju največ pomenijo takšni spomini, ki ostanejo za vedno,” se je derbija, ki je bil – tako kot bo današnji – v Mariboru maja 2018, spomnil Žan Rudolf.

Ni skrivnost, da je eden najboljših slovenskih atletov – tako kot tudi njegov dober prijatelj, slovenski rekorder v teku na 400 metrov in trikratni slovenski atlet leta Luka Janežič – velik navijač Olimpije.

Na tisti tekmi je Olimpija, ki jo je vodil Igor Bišćan in je v tisti sezoni osvojila dvojno krono, od zaostanka z 1:2 v zadnjih 15 minutah z golom Andresa Vombergarja v 89. minuti prišla do zmage s 3:2.

Veliko veselje Andresa Vombergarja po golu v Mariboru. FOTO: SPS.

Pričakuje praznik, na katerem Olimpija ne bo izgubila

Današnji derbi, ki bo ob 20.15 na sporedu v Ljudskem vrtu, o naslovu ne bo odločal, saj so prvaki že postali Celjani, bo pa zato pomemben v lovu na drugo mesto, na katerem imajo Ljubljančani, ki bodo igrali brez trenerja, dva kroga pred koncem sezone točko prednosti pred večnim rivalom iz Maribora.

“Danes pričakujem vsaj remi. Res je, da smo v slabi formi in bomo igrali brez trenerja, ampak ponavadi smo, ko smo v slabem stanju, najboljši. In obratno. Ko smo najboljši, nas Maribor preseneti. Verjamem, da ne bomo izgubili. Stadion je razprodan, vzdušje bo dobro. Verjamem, da nas čaka pravi nogometni praznik,” je derbi napovedal Rudolf, ki ga danes čaka tekma v Nemčiji.

In ne, ni je odpovedal. Na derbiju ga tokrat zagotovo ne bo …

Veliki intervju z Žanom Rudolfom, v katerem je glavna nit pogovora tekla o življenjskih težavah, zaradi katerih je večkrat razmišljal, da bi čez atletiko naredil križ in atletsko kariero enkrat tudi prekinil, si boste lahko prebrali jutri zjutraj. Kaj je odločilo, da se je v atletiko spet vrnil? Ravno nogomet. Zakaj? Izveste kmalu …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!