Slovenska evforija v Italiji: Šeško tik pred zvenečim prestopom?

Bundesliga 11. Maj 202410:30 > 10:32 1 komentar
Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar in Benjamin Šeško sta trenutno najbolj vroči imeni športnega dogajanja v Italiji. Znova sta se skupaj pojavila na naslovnici slovitega časnika Gazzetta dello Sport.

Benjamin Šeško je očitno blizu prestopa v prestolnico mode. AC Milan se je resno ogrel za usluge slovenskega reprezentanta. Na naslovnici časnika Gazzetta dello Sport so namreč zapisali: “Srečanje v Milanu. Rossonneri za slovenskega napadalca ponujajo 50 milijonov evrov.”

20-letni napadalec je trenutno en bolj zaželenih nogometašev. Je v odlični formi, v dresu Red Bull Leipziga je v letošnji sezoni bundeslige na 29 tekmah dosegel 12 zadetkov, natančen je bil na zadnjih petih zaporednih tekmah.

Trener rdečih bikov Marco Rose si sicer na vsak način želi, da bi Šeško, skupaj s še enim mladim nogometašem Xavijem Simonsom, ostal vsaj še eno leto: “Veliko je špekulacij. A delamo na tem, da ostaneta. Imam veliko zaupanje v vodstvo kluba in vse tiste, ki so vpleteni v različne pogovore.

Šeško Pogačar
Naslovnica sobotne izdaje Gazzette dello Sport. Foto: Gazzetta dello Sport

Šeško ni edini Slovenec, ki se je pojavil na naslovnici. Tudi “kanibal” Tadej Pogačar je dobil svoje mesto. 25-letni kolesar je namreč na včerajšnji sedmi etapi dirke po Italiji z izjemno predstavo prišel do nove etapne zmage. Dobil je 40-kilometrski kronometer in povišal prednost v skupnem seštevku. Ta zdaj znaša že dve minuti in 36 sekund.

“Mojster Pogačar. Kanibal v rožnatem. Z izjemnim kronometrom v Peruggi premagal celo super Ganno,” so opisali izjemen Pogačarjev nastop na sedmi etapi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje