Nov milijonski prestop in nov Slovenec v kultnem roza dresu

Nogomet 18. Avg 202212:33 > 15:10
Delite:
Za Lea Štulca bo Palermo po Venezii, Parmi in Empoliju četrti italijanski klub. FOTO: Guliverimages.

Prestop Lea Štulca iz vrst italijanskega prvoligaša Empolija v drugoligaški Palermo, ki smo ga napovedali pred tremi dnevi, je bil danes uradno potrjen. Izkušeni slovenski reprezentant se na jug Italije seli s statusom posojenega igralca, a ga bo moral Palermo po koncu sezone odkupiti za 1,2 milijona evrov.

Čeprav je selitev Lea Štulca iz Empolija v Palermo teoretično posoja, gre v praksi za prestop. Pri Palermu so si izborili možnost, s katero bodo plačilo za odškodnino izvedli z enoletnim zamikom. Primorski vezist je namreč s Palermom podpisal triletno pogodbo, Palermo pa bo moral prihodnje poletje zanj odšteti 1,2 milijona evrov.

27-letni osrednji vezist, ki je do zdaj odigral osem tekem za slovensko reprezentanco, se je tako podpisal pod nov milijonski prestop. Leta 2019 je Empoli zanj Parmi odštel 2,5 milijona evrov, medtem ko je v Parmo iz Venezie leta 2018 prišel za 1,5 milijona evrov.

Štulac, ki je do zdaj odigral 49 tekem v prvi (dva gola, tri asistence) in 81 tekem v drugi italijanski ligi (enajst golov, enajst asistenc), bo tako postal šesti Slovenec, ki bo oblekel prepoznavni Palermov roza dres. V zlatih časih Palerma, ki je novinec med italijanskimi drugoligaši in želi obuditi slavne dni, ko je igral pomembno vlogo v italijanskem nogometu, so njegov dres nosili Josip Iličić, Armin Bačinović, Jasmin Kurtić, Siniša Anđelković in tudi Aljaž Struna.

V italijanski drugoligaški konkurenci pa bo očitno po novem igral tudi branilec Kopra Žan Žužek, med drugim je spletna stran La Bari Calcio poročala, da je vse dogovorjeno za prestop Slovenca v Bari, vrednost prestopa pa naj bi znašala 300.000 evrov.

Komentari

Vaš komentar