Nova odmevna okrepitev Celja

Matko Obradović
Foto: Jure Banfi

Nogometni vratar Matko Obradović bo tudi po sporazumni prekinitvi pogodbe z Muro še naprej branil na slovenskih zelenicah. Dalmatinec bo kariero nadaljeval pri tretjeuvrščeni ekipi Prve lige Telemach Celju.

Kot so sporočili iz celjskega kluba, je Obradović z njimi podpisal dolgoročno pogodbo, a bo na svoj prvi nastop v njihovem dresu moral počakati vsaj do februarja, saj prvoligaši po današnji tekmi med Muro in Domžalami odhajajo na zimski odmor. “Matko se bo novim soigralcem pridružil 5. januarja, ko se bo ekipa zbrala za začetek zimskega pripravljalnega obdobja,” so sporočili iz slovenskega prvoligaša.

Foto: NK Celje

Za 31- letnika je Celje že šesti slovenski klub, saj je pred tem branil tudi za Olimpijo, Koper, Krko, Maribor in nazadnje Muro, s katero se je kljub veljavni pogodbi do leta 2025 razšel letošnjega oktobra. Dalmatinec je sicer največji pečat pustil prav na Fazaneriji, kamor je prišel pred pričetkom sezone 2018/19. S Prekmurci se je že naslednjo sezono leto razveselil pokalne lovorike, leto pozneje pa še prvenstvene. Lani je s Sobočani nastopil tudi v skupinskem delu konferenčne lige, kjer so črno-beli edino zmago dosegli proti slovitemu Tottenhamu.