Nasprotujoče izjave: Kaj se dogaja z Matkom Obradovićem?

Nogomet 3. Feb 202211:17 > 11:19 0 komentarjev
Matko Obradović. FOTO: Guliverimages.

Poškodovan, zdrav, na izhodnih vratih kluba? To so vprašanja, ki si jih v teh dneh zastavljamo, ko razmišljamo o statusu Matka Obradovića, enega najpomembnejših členov Mure ob velikih uspehih v koledarskem letu 2021. Mnenja si nasprotujejo, dejstvo pa je, da Dalmatinec 9. februarja ne bo mogel pomagati soigralcem, ko črno-beli v Stožicah proti Olimpiji odpirajo nogometno pomlad. Kaj se torej dogaja z izvrstnim čuvajem mreže?

“Matka poznam že odkar je bil član Kopra, več kot desetletje. Po mojem mnenju je trenutno najboljši vratar v slovenski ligi in eden od stebrov evropske Mure. Ne razumem prav dobro, zakaj so Prekmurci pripeljali novega tretjega golmana, ker je tudi Marko Zalokar kvaliteten vratar. Kolikor sem govoril z Matkom in z njim sem govoril danes, se bo zelo hitro vrnil na zelenice,” je v naši oddaji “Pod prečko” razkril direktor slovenskih reprezentanc Miran Pavlin.

Mirna Pavlin je prepričan, da bo Matko Obradović kmalu znova v tekmovalnem pogonu. Foto: Uroš Skaza

Morda bo potrebna celo operacija

Nekdanji slovenski reprezentant ima tako očitno drugačne informacije kot preostanek slovenske nogometne javnosti. Celo boljše od tistih, ki so najbolj neposredno povezani z dogajanjem v prekmurskem prvoligašu. Tako trener Damir Čontala kot tudi športni direktor Mure Denis Rajbar sta namreč večkrat zatrdila, da je 30-letnik poškodovan in da še nekaj časa ne bo na voljo novemu trenerju črno-belih.

Denis Rajbar je v intervjuju za Sportklub razmišljal takole: “Zagotovo je Matko številka ena Mure, a njegova poškodba ni nedolžna. Če se kaj zaplete, lahko sredi pomladi ostanemo brez njega in ostanemo samo z Markom Zalokarjem. Zato iščemo novo rešitev na mestu vratarja.”

In Prekmurci so jo našli, nov obraz v zasedbi aktualnih državnih prvakov je hrvaški vratar Marin Ljubić. Zdravstvena situacija z Obradovićem je namreč po dodatnih zagotovili Prekmurcev precej zapletena, Damatinec bi v najslabšem primeru moral celo na operacijo.

Marin Ljubić
Mura je našla novo (začasno?) rešitev med vratnicama. Foto: NŠ Mura

Za Obradovića je obstajal interes iz tujine

A da se v ozadju očitno dogaja še kaj, trdijo tudi dobri poznavalci dogajanja v prekmurskem nogometu, ki so nam prišepnili, da je imel Obradović v zimskem prestopnem roku zelo resne snubce iz tujine. Tudi v klubu priznavajo, da se je v tej smeri res nekaj dogajalo, a da konkretna ponudba na naslov črno-belih ni prišla.

Epilog zgodbe še čakamo, vsekakor pa bi bila predčasna vrnitev Obradovića med vratnici Mure, kot to napoveduje Pavlin, najboljša možna rešitev za trenerja Damirja Čontalo. Težko namreč verjamemo, da lahko 30-letnika, ki je dodal močan podpis pri zadnjih uspehih Mure, na golovi črti črno-belih nekdo v kratkem ustrezno nadomesti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!