Nova selitev reprezentanta, v Turčiji zdaj slovenski tandem

Nogomet 5. Jul 202220:30 > 20:33 0 komentarjev
Jure Balkovec je Karamgürük zamenjal za Alanyaspor. FOTO: Guliverimages.

Izkušeni slovenski reprezentant, bočni branilec Jure Balkovec, je zamenjal klub. Še naprej ostaja v prvi turški ligi, v kateri bo po novem igral za Alanyaspor skupaj z reprezentančnim soigralcem Miho Mevljo.

Letošnji poletni prestopni rok je prinesel že kar nekaj sprememb klubskih statusov slovenskih reprezentantov. Vid Belec, Miha Blažič, Adam Gnezda Čerin, Tomi Horvat, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič so klube že zamenjali, Jaka Bijol je pred prestopom, novega delodajalca bo zagotovo dobil tudi Andraž Šporar.

Zdaj ima nov klub tudi bočni branilec Jure Balkovec. Po dveh letih, ki jih je preživel pri Karamgürüku, se nekdanji član Krke, Domžal, Radomelj, Barija, Hellasa iz Verone in Empolija seli v nov klub. Ostaja v turški prvi ligi, po novem bo skupaj z Miho Mevljo igral v Alanyasporu, ki je prejšnjo sezono turške superlige končal na petem mestu.

27-letni Balkovec v Alanyo prinaša številne izkušnje, do zdaj je odigral 63 tekem v najboljši turški ligi, 59 v drugi italijanski in 125 v prvi slovenski ligi. Že nekaj let je tudi slovenski reprezentant. Za Slovenijo je do zdaj odigral 25 tekem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!