Novi podatki o zdravstvenem stanju van der Sarja

Nogomet 8. Jul 202313:18 0 komentarjev
Edwin van der Sar
Foto: Profimedia

Potem ko je bil legendarni nogometni vratar Edwin van der Sar v petek s helikopterjem prepeljan v splitski klinični center, je Ajax danes postregel z novim informacijami o njegovem zdravstvenem stanju.

Edwina van der Sarja, vratarsko legendo Ajaxa in Manchester Uniteda, ki je v zadnjih letih pri amsterdamskem velikanu opravljal vlogo direktorja, je med počitnikovanjem na Hrvaškem obšla slabost.

Zaradi hudega glavobola so ga po pregledu na Hvaru s helikopterjem odpeljali v splitski klinični center, kjer so ugotovili, da ima možganske krvavitve. Njegovo zdravstveno stanje je bilo resno, a stabilno, zdaj pa je Ajax postregel z novimi informacijami.

“Edwin van der Sar ostaja na intenzivni negi. Njegovo stanje je stabilno, a še vedno zaskrbljujoče,” so zapisali pri Ajaxu. Dodali so, da so informacije dobili s strani Edwinove žene Annemarie van der Sar, ki se zahvaljuje vsem za številna sporočila podpore v teh težkih časih.

Po 14 letih podoživljajo hude trenutke

Družina Van der Sar se je že decembra 2009 znašla v podobnem položaju. Pred skoraj 14 leti je tudi njegova žena doživela možganska kap. To se je zgodilo v obdobju, ko je bil legendarni vratar branil pri Manchester Unitedu, kjer ga še danes vsi obožujejo. Z rdečimi vragi se je leta 2008 veselil tudi naslova v ligi prvakov.

Junak je bil ravno Nizozemec, saj so o naslovu v Moskvi proti Chelseaju odločale enajstmetrovke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!