Legendarni vratar na intenzivni negi v Splitu

Nogomet 7. Jul 202318:14 4 komentarji
Edwin van der Sar
Foto: Profimedia

Edwin van der Sar je dopustoval na hrvaškem otoku Hvar, v petek popoldne pa je imel hud glavobol in določene nevrološke motnje, zaradi katerih so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Splitu, kjer ostaja na oddelku za intenzivno nego. Nizozemski časnik Telegraaf poroča celo o možganskih krvavitvah.

Edwin van der Sar je bil v petek sprejet v bolnišnico zaradi krvavitve okoli možganov. Trenutno je v bolnišnici na oddelku za intenzivno nego in je v stabilnem stanju.

Pred manj kot šestimi tedni se je Van der Sar odločil, da se bo 1. junija umaknil z mesta generalnega direktorja v Ajaxu. Nekdanji reprezentant je 30. maja dejal, da je popolnoma izčrpan, potem ko je bil več mesecev deležen številnih kritik.

“Zdaj čutim potrebo, da se oddaljim, se sprostim in počnem druge stvari,” je takrat dejal Van der Sar.

Športne težave pri Ajaxu, ki je imel slabo sezono, so Nizozemcu, ki je klubu kot igralec in direktor pomagal doseči številne uspehe, povzročale veliko stresa.

Družina Van der Sar se je že decembra 2009 znašla v podobni situaciji, ko je pred skoraj 14 leti njegovo ženo Annemarie prizadela možganska kap. To se je zgodilo v obdobju, ko je bil legendarni vratar branil pri Manchester Unitedu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje