NZS ostro obsoja pretepače v Domžalah

Nogomet 4. Mar 202315:011 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Nogometna zveza Slovenije se je odzvala na dogodke po sobotni prvoligaški tekmi med Radomljami in Taborom iz Sežane. Na parkirišču v bližini stadiona v Domžalah je namreč prišlo do hudega incidenta.

Člane navijaške skupine mlinarji so namreč napadli zamaskirani neznanci, štirje člani skupine so morali poiskati tudi zdravniško pomoč. Po mnenju Radomljanov so bili zamaskirani huligani člani konkurenčne navijaške skupine kluba iz Prve lige Telemach.

Na dogodke se je zdaj odzvala NZS.

Izjava Nogometne zveze Slovenije:

“S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.

Na Nogometni zvezi dogodek v Domžalah iskreno obžalujemo in najostreje obsojamo. Tudi sami zbiramo informacije, s katerimi bi lahko pomagali pri uradnem postopku in verjamemo, da bodo organi pregona prišli na sled peščici, ki s svojimi ekscesi meče slabo luč tako na nogomet, kot na šport kot tak. Bistvo športa in fer pleja je namreč popolnoma nasprotno kot to, kar zamaskirani nasilneži sporočajo z napadom na miroljubne, organizirane navijače enega naših klubov.

Navijačem Radomelj, ki so v napadu utrpeli poškodbe in druge posledice, želimo čim hitrejše in popolno okrevanje, ter da jim zavržni incident ne bi vzel ljubezni in volje do obiskovanja tekem svojega kluba.

Nogometna zveza Slovenije tudi sicer najostreje obsoja vse oblike nasilja in diskriminacije. Z našimi aktivnostmi in v sodelovanju s klubi pa se bomo še naprej trudili in zagotavljali, da bodo nogometne tekme ostale dogodki, kamor bomo brez obotavljanja in strahu pripeljali tudi naše najmlajše. Tudi v primeru napada na navijače Radomelj gre za izredni dogodek, ki se je po vrhu vsega zgodil zunaj stadiona in območja, ki ga sicer varujejo varnostne službe.

Ob tem, ko se prvenstvo preveša v zadnji del in se napetost ob športnem boju stopnjuje, pa apeliramo na vse – tako na klube, kot nogometaše, sodnike, funkcionarje in navijače, da naj ta tekmovalnost ostane v zdravem, športnem duhu na igriščih, medtem ko lahko izven igrišč ohranimo medsebojno spoštovanje.”

Komentari

Vaš komentar