NZS spremenila urnik, boj Celja in Maribora bo pravičen

Nogomet 16. Maj 202310:24 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Razpored zadnjega kroga Prve lige Telemach je tik pred zdajci doživel spremembo. Tekma med Mariborom in Bravom je prestavljena na soboto ob 15.00, kar pomeni, da bodo vijolice svojo tekmo odigrale istočasno, kot se bo Celje v Stožicah udarilo z Olimpijo. To je seveda pomembno v kontekstu boja za drugo mesto, ki zdaj kot vse kaže prinaša boljše izhodišče v evropskem poletju.

“Tega enostavno ne razumem. Povsem iskreno. Pravzaprav v tem primeru to daje možnost kalkulacije nam, ampak to se ne bi smelo zgoditi. Očitno je prišlo na zvezi do nerazumljive napake glede tega, kaj prinaša drugo mesto v prvenstvu,” je po tekmi proti sežanskemu Taboru razmišljal trener Maribora Damir Krznar.

Sobotni razpored zadnjega kroga je bil namreč takšen – Celjani bi svojo tekmo odigrali ob 15.00 proti Olimpiji v Stožicah, Mariborčani pa bi na igrišče stopili pet ur kasneje na domači tekmi z Bravom. Ker sta ekipi še vedno v boju za drugo mesto na lestvici, je bila takšna poteza nenavadna, pritisk, da naj se tekmi odigrata istočasno, pa je še narasel potem, ko se je vendarle razčistila situacija glede vprašanja, da drugo mesto v prvenstvu prinaša tudi drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Po novem razporedu bosta tako Maribor in Celje svoji tekmi odigrala istočasno, torej v soboto ob 15:00. Tekmo med Mariborom in Bravom si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

Pari 36. kroga Prve lige Telemach:

Petek, 19. maj

20.15 Gorica – Tabor Sežana (SK 1)

Sobota, 20. maj

15.00 Olimpija – Celje

15.00 Maribor – Bravo (SK 1)

20.15 Koper – Mura (SK 1)

20.15 Radomlje – Domžale (SK 2)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!