“Občutek kot takrat, ko je Pogačar premagal Rogliča”

Slovenski navijači
FOTO: Uroš Skaza

Slovenske navijače smo po tekmi drugega kroga skupinskega dela na Euru 2024 na ulicah Münchna spraševali, kako se počutijo. Bavarski "srcozlom" je pri nekaterih močno načel moralo, a prevladuje mnenje, da morajo biti varovanci Matjaža Keka po remiju s Srbijo (1:1) vendarle ponosni nase.

“Navijači smo presenečeni nad igro svojih fantov,” je pozitivna sogovornica z obalnega konca države. “Igrali so fantastično, ponosni smo nanje. Borbenost je bila na njihovi strani, kakovost posameznikov naj ocenjujejo strokovnjaki, a mislim, da moramo biti z igro svoje reprezentance izredno zadovoljni,” je še dodala.

“Super vzdušje in super prikaz nogometa naše reprezentance, fantom ne moremo nič zameriti, na koncu smo imeli nekaj smole. Toda z vročo glavo ne bomo analizirali. Svoji reprezentanci še naprej želimo veliko sreče in upajmo na napredovanje. To smo si zaslužili,” pa je v centru Münchna za Sportklub povedal navijač iz Prekmurja.

V enem od lokalov blizu Marienplatza, kjer je zgoščenih največ lokalov in v poletnih dneh posledično tudi največ ljudi, nam je analizo srečanja podal eden od slovenskih pristašev iz Ljubljane: “Super tekma glede dinamike, navijanja, atmosfere, rezultat pa ne koristi niti enim niti drugim.”

“Za napredovanje bomo potrebovali vsaj tri točke, ne moremo pa ravno pričakovati, da se bomo reševali proti Angležem. Današnji dan od jutra – navijanje pred stadionom, navijanje na podzemni železnici ter na Marienplatzu – je bil super!”

“Zelo grenak priokus. Imam tak občutek kot tedaj, ko je Tadej Pogačar premagal Primoža Rogliča. Točno tak občutek je bil prisoten danes. Sicer zelo v redu, ampak malce nam je zmanjkalo,” pa je vzporednice s kolesarsko dirko po Franciji izpred štirih let povlekel eden izmed vprašanih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje